EBU utökar Eurovisionveckan 2020 med ”Eurovision Song Celebration 2020”

PANELEN TIPSAR. Trots att det inte blir någon officiell Eurovision Song Contest 2020 har EBU sedan tidigare utlovat att man ska sända en specialvariant under namnet Eurovision: Europe Shine A Light. Nu utökas detta med ytterligare två specialsändningar under namnet Eurovision Song Celebration 2020.

 

Vad går dessa program ut på?

Eurovision Song Celebration 2020 kommer att visa upp alla 35 semifinalbidrag i den semifinalordning de var tänkt att tävla i om Eurovision 2020 hade sänts på riktigt. Med det sagt är programmen bara en uppvisningsshow inför Eurovision: Europe Shine A Light den 16:e maj. Det är således ingen tävling, men det är välkommet att tycka till om innehållet i programmen på sociala medier. Förutom semifinalländerna kommer även ”Big Five” och Nederländernas bidrag att presenteras i specialprogrammen.

Programmen kommer att sändas den 12:e och 14:e maj, alltså samma dagar som de riktiga semifinalerna hade sänts. Bidragen kommer också att tävla i produktionens semifinalordning.

Nu har ett officiellt recap med klipp från samtliga 41 bidrag i bokstavsordning. Se det i klippet här nedan.

 

Sjung med i de officiella recapen

Nu bjuder också EBU in alla fans att delta i respektive sändnings officiella recap. Senast den 5:e maj kan alla som vill filma sig själv när man sjunger med i sina favoritlåtar. Det enda du behöver göra är att klä upp dig i favoritkläderna och filma dig själv när du under minst 20 sekunder sjunger med i favoritlåtarna i årets Eurovision Song Contest. Dela sedan klippet via WeTransfer till följande mejladress: competition@eurovision.tv

Alla som vill vara med välkomnas att skicka in, om du däremot är under 18 år krävs målsmans tillstånd för att klippet ska få visas. Förutom det krävs att klippet är filmat i 1920×1080 HD och formatet ska vara MP4 eller MOV. Dessutom rekommenderas att filma i bra ljus, t.ex. vid ett fönster eller en stark lampa.

 


 

Kommentera