Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

EBU utökar Eurovisionveckan 2020 med ”Eurovision Song Celebration 2020”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Trots att det inte blir någon officiell Eurovision Song Contest 2020 har EBU sedan tidigare utlovat att man ska sända en specialvariant under namnet Eurovision: Europe Shine A Light. Nu utökas detta med ytterligare två specialsändningar under namnet Eurovision Song Celebration 2020.

 

Vad går dessa program ut på?

Eurovision Song Celebration 2020 kommer att visa upp alla 35 semifinalbidrag i den semifinalordning de var tänkt att tävla i om Eurovision 2020 hade sänts på riktigt. Med det sagt är programmen bara en uppvisningsshow inför Eurovision: Europe Shine A Light den 16:e maj. Det är således ingen tävling, men det är välkommet att tycka till om innehållet i programmen på sociala medier. Förutom semifinalländerna kommer även ”Big Five” och Nederländernas bidrag att presenteras i specialprogrammen.

Programmen kommer att sändas den 12:e och 14:e maj, alltså samma dagar som de riktiga semifinalerna hade sänts. Bidragen kommer också att tävla i produktionens semifinalordning.

Nu har ett officiellt recap med klipp från samtliga 41 bidrag i bokstavsordning. Se det i klippet här nedan.

 

Sjung med i de officiella recapen

Nu bjuder också EBU in alla fans att delta i respektive sändnings officiella recap. Senast den 5:e maj kan alla som vill filma sig själv när man sjunger med i sina favoritlåtar. Det enda du behöver göra är att klä upp dig i favoritkläderna och filma dig själv när du under minst 20 sekunder sjunger med i favoritlåtarna i årets Eurovision Song Contest. Dela sedan klippet via WeTransfer till följande mejladress: competition@eurovision.tv

Alla som vill vara med välkomnas att skicka in, om du däremot är under 18 år krävs målsmans tillstånd för att klippet ska få visas. Förutom det krävs att klippet är filmat i 1920×1080 HD och formatet ska vara MP4 eller MOV. Dessutom rekommenderas att filma i bra ljus, t.ex. vid ett fönster eller en stark lampa.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen