Core team till Eurovision 2020 presenterat

EUROVISION 2020. Det är i skrivande stund förvisso industrisemester, men bara för det står inte produktionen för den kommande Eurovisionen still. Samtidigt som det pågår diskussioner om var i Nederländerna som Eurovision 2020 ska äga rum i så presenteras det så kallade core team som ska utgöra kärnan i produktionen.

 

 

Vilka ingår i Eurovisions Core team?

Den 5:e juli 2019 presenterade EBU fyra av de personer som ingår i 2020 års produktionsteam. Med all sannolikhet kommer fler personer tillkomma i ett senare skede, men mer info om det följer senare.

I 2020 års core team ingår till och börja med Sietse Bakker (tvåa i t.v. på bilden ovan) som tidigare arbetat med tävlingen fast då för EBU och i rollerna Online- och kommunikationschef samt som Contest’s Event Supervisor. Han var även exekutiv producent för Junior Eurovision vid två tillfällen. Sedan ett par år tillbaka valde Sietse att kliva av sin roll för EBU men nu är han tillbaka i tävlingen igen med arbetsrollen som Executive Producer Event.

Hans närmaste kollega för eventet, Inge van de Weerd (trea t.v. på bilden), kommer att få titeln Executive Producer TV, dvs. chefsproducent för själva programmen i rutan. Inge har arbetat på TV-bolaget NOS sedan år 1995 och har producerat en rad olika program där. Åren 2007-2009 var hon dessutom delegationschef för Nederländerna.

Slutligen har teamet också två vice exekutiva producenter för hela tävlingen: Emilie Sickinghe och Jessica Stam. De har bägge två producerat olika program, Emilie för AVROTROS och Jessica som frilansare för NOS. Emilie har också varit Nederländernas delegationschef i Eurovision sedan år 2010.

Core teamet kommer nu samlas för att inom en snar framtid välja värdstad och arena och därefter på produktionen i stort. Det är mycket att göra och tiden är knapp, även om det är långt kvar till våren 2020.

 

Fakta Eurovision 2020

Eurovision 2020 kommer att hållas i Nederländerna efter Duncan Laurence seger med låten ”Arcade” tidigare i maj. Tävlingen kommer att samproduceras mellan de tre TV-bolagen NOS, AVROTROS och NPO, tillsammans med EBU. Det är fortfarande oklart var i Nederländerna som tävlingen ska äga rum i samt vilka tävlingsdatum som är aktuella. Valet av värdstadsvalet kommer att preliminärt presenteras i augusti, men exakt datum är inte satt. Intresserade städer i Nederländerna har fram till den 10:e juli på sig att lämna besked på hur de skulle vilja arrangera tävlingen.

 


 

Kommentera