Mae Muller representerar Storbritannien i Eurovision 2023

EUROVISION 2023. Värdnationen har nu meddelat att det blir sångerskan Mae Muller med bidraget ”I Wrote A Song” som kommer att representera Storbritannien i Liverpool i maj.

Nedan kan du lyssna på det tävlingsbidrag som har valts ut:

 

Vem är Mae Muller?

Mae Muller föddes den 26:e augusti 1997 i Kentish Town i London. Sedan barnsben har hon hållit på med musik och gjort egna låtar. Efter att hon fick sitt första skivkontrakt för ett par år sedan har hon släppt två EP:s och har fått miljoner streams på bland annat Spotify och TikTok.

I Eurovision 2023 kommer Mae att få representera Storbritannien på hemmaplan i och med att ESC äger rum i Liverpool. Bidraget har hon gjort tillsammans med Lewis Thompson och Karen Poole som har skrivit för världsartister som Kylie Minogue och Lily Allen. Bidraget heter ”I Wrote A Song”.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Även i år samarbetade BBC med skivbolaget Tap Music för att välja ut artist och tävlingsbidrag till Eurovision. Denna gång skulle valet göras för att hitta en representant på hemmaplan i och med att Storbritannien är värdnation, dock på uppdrag av fjolårets vinnare Ukraina. Valet blev officiellt presenterat den 9:e mars.

Ifjol lyckades Storbritannien som bekant bryta sin nedåtgående placeringstrend i Eurovision då Sam Ryder sjöng upp landet till en hedrande andraplats. Han fick totalt ihop 466 poäng med sitt bidrag Space Mansom för övrigt är 44 poäng mer än vad Storbritannien lyckades få ihop under hela föregående ESC-decennium!

 


 

Kommentera