Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Mae Muller representerar Storbritannien i Eurovision 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2023. Värdnationen har nu meddelat att det blir sångerskan Mae Muller med bidraget ”I Wrote A Song” som kommer att representera Storbritannien i Liverpool i maj.

Nedan kan du lyssna på det tävlingsbidrag som har valts ut:

 

Vem är Mae Muller?

Mae Muller föddes den 26:e augusti 1997 i Kentish Town i London. Sedan barnsben har hon hållit på med musik och gjort egna låtar. Efter att hon fick sitt första skivkontrakt för ett par år sedan har hon släppt två EP:s och har fått miljoner streams på bland annat Spotify och TikTok.

I Eurovision 2023 kommer Mae att få representera Storbritannien på hemmaplan i och med att ESC äger rum i Liverpool. Bidraget har hon gjort tillsammans med Lewis Thompson och Karen Poole som har skrivit för världsartister som Kylie Minogue och Lily Allen. Bidraget heter ”I Wrote A Song”.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Även i år samarbetade BBC med skivbolaget Tap Music för att välja ut artist och tävlingsbidrag till Eurovision. Denna gång skulle valet göras för att hitta en representant på hemmaplan i och med att Storbritannien är värdnation, dock på uppdrag av fjolårets vinnare Ukraina. Valet blev officiellt presenterat den 9:e mars.

Ifjol lyckades Storbritannien som bekant bryta sin nedåtgående placeringstrend i Eurovision då Sam Ryder sjöng upp landet till en hedrande andraplats. Han fick totalt ihop 466 poäng med sitt bidrag Space Mansom för övrigt är 44 poäng mer än vad Storbritannien lyckades få ihop under hela föregående ESC-decennium!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen