Alvaro Estrella: ”Hela den känslan och vibben och det pirret i magen försökte vi få in i en låt”

Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är publicerad med tillstånd av Universal Music Sweden.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med Alvaro Estrella som tävlar med bidraget ”Suave”.

 

Alvaro Estrella har tidigare tävlat i Melodifestivalen inte mindre tre gånger varav två av dessa har varit de två senaste upplagorna 2020 (ihop med Mendez och Vamos amigos) och 2021 med Baila Baila. Bägge gångerna tog han sig till final via Andra chansen och i år är han alltså med igen.

– Tack så mycket, det känns helt sjukt och extremt tacksam att jag får göra det här igen! Det är inte så många som får köra tre år på raken, säger Alvaro mycket glatt.

 

Inför Melodifestivalen har Alvaro däremot synts till i ett helt annat sammanhang, nämligen i rollen som Tony Manero i musikalen Saturday Night Fever på China Teatern i Stockholm i regi av Anders Albien. Rollen delar han tillsammans med David Lindgren och i mars och april är det inplanerat för en fortsättning där Alvaro växelvis ska dela rollen tillsammans med David.

 

Pirret i magen när man blir intresserad av någon

Just nu är dock Alvaros fulla fokus på Melodifestivaldeltagandet och den här gången med låten ”Suave” som han har gjort ihop med Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Joy Deb. Årets låt beskriver han som komplett, lite mognare och sexigare. Det utlovas även ett dansant framträdande på scenen i Globen.

– Det är samma vibe med latinska rytmer och samma glädje som med “Baila Baila” och “Vamos Amigos” men den här har en helt annan touch och vinkel som jag verkligen diggar.

 

Alvaro beskriver att bidraget kom till under förra året då han och låtskrivarna stämde träff för en session efter att de inte hade setts på månader.

– Vi hade jätteroligt i studion och satt och snackade lite om hur det här pirret i magen känns första gången man ser en snygg tjej eller kille på klubben eller på stan och vågar man ta det där steget eller ska man låta det flyga förbi. Och känslan hur man känner sig när man vill approacha någon när man känner sig sexig. Hela den känslan och vibben och det pirret i magen försökte vi få in i en låt, berättar Alvaro.

 

Och sedan skickades den in till Melodifestivalen?

– Jag tänkte först att det här kan vara min nästa singel, men sen tänkte vi om lite att ‘ska vi testa Mello igen’. Och den kom med och nu är vi här, tillägger han med ett leende.

 

Arenapubliken är tillbaka

Från och med den här veckan är majoriteten av coronarestriktionerna i Sverige borta och nu kan arenorna börja ta in fullsatt igen. Vi kunde dock redan förra veckan se arenapubliken tillbaka i tävlingen om än i en begränsad form. Oavsett tycker Alvaro det är jätteroligt att publiken är tillbaka igen.

– Ja det känns sjukt roligt för två veckor sedan, eller när det nu var, så var det kört. Men det här känns jätteroligt och jag är taggad, säger han.

– Nu när jag såg första deltävlingen på TV blev jag mer taggad. ‘Åh herregud, nu kör vi!’. Nu är det tävlingsvecka, nu vill jag bara stå på scenen och kötta!, tillägger han med ett leende.

 

Skulle vara en ära att tävla för Sverige

Samtidigt som det är roligt att vara tillbaka igen och att få spela inför publik ser han att det startfält han har hamnat i innehåller många kända namn som till exempel LIAMOO, John Lundvik och Lisa Ajax.

– Men jag försöker bara fokusera på mitt framträdande och hur jag kan komma med min genre som sticker ut bland det och det får man hoppas att det når ut som förra gången att folk gillar den här varma känslan som latinoviben kommer med. Jag försöker bara fokusera på det jag ska göra, men alla är jättegrymma!, säger Alvaro.

 

Hur skulle det kännas för dig att bli uppropad som den första finalisten på lördag?

– Jag skulle bli chockad och mållös, jag skulle bli helt stum. Sen efter några sekunder eller minuter skulle jag nog explodera av glädje. Jag ryser bara av att tänka på det. Nu när jag såg första deltävlingen och hur det funkar så tänker jag att det skulle vara stort att komma direkt till final, säger han.

 

Och om det tar sig hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Jag skulle vara stolt svensk som kommer med en känsla och stil som ingen förväntar sig från Sverige. Det skulle vara otroligt att visa att Sverige också kan komma med den här typen av genre och leverera på det här sättet. Det skulle vara extremt tacksam och jag skulle känna mig sjuk stolt.

– Jag är ändå svensk och kommer med en chilensk bakgrund och visa det skulle vara det ultimata, tillägger Alvaro.

 

Med det sagt vill vi önska Alvaro Estrella stort lycka till i deltävlingen och i hela Melodifestivalen 2022. Vi vill även tipsa om att följa Alvaro i hans sociala medier, både via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


 

Kommentera