Nu släpps biljetter till Melodifestivalen 2024

MELODIFESTIVALEN 2024. Från och med den 6 november började den officiella biljettåterförsäljaren till Melodifestivalen att sälja biljetter till de kommande programmen. Här följer information om hur du får tag på biljetter.

Som vanligt kan man köpa biljetter till både genrep och direktsändningar då det erbjuds publikgenrep kvällen före samt timmarna före direktsändning. Så om du inte får tag på biljetter till de avgörande programmen så kan det alltid vara roligt att få höra låtarna innan sändningarna. Bara som ett tips!

 

Var släpps biljetter?

Vi har valt att länka till den officiella återförsäljaren Ticketmaster eftersom det är där som riktiga biljetter släpps. Tipset är att undvika andrahandsmarknaden helt och hållet eftersom att det finns risk för falska biljetter och/eller ockerpriser.

Notera även att den nyinförda femte deltävlingen och semifinalen sänds från samma arena och datum. Detta då programmen kommer att sändas direkt efter varandra i TV-tablån. Vill du se det programmet på plats i arenan är det deltävling 5 i Karlstad som du ska köpa biljetter till.

Det säljs även så kallade VIP-biljetter till matinégenrepen och direktsändningarna. Det innebär bland annat att du får sitta längre fram i arenan.

OBS! Alla tider och biljettpriser med mera är med reservation för eventuella framtida prisförändringar, slutförsäljningar etc.

 


 

Deltävling 1: Malmö, Malmö Arena

– 2 februari kl 20.00: genrep

– 3 februari kl 14.00: matinégenrep

– 3 februari kl 20.00: direktsändning

 


 

Deltävling 2: Göteborg, Scandinavium

– 9 februari kl 20.00: genrep

– 10 februari kl 14.00: matinégenrep

– 10 februari kl 20.00: direktsändning

 


 

Deltävling 3: Växjö, Vida Arena

– 16 februari kl 20.00: genrep

– 17 februari kl 14.00: matinégenrep

– 17 februari kl 20.00: direktsändning

 


 

Deltävling 4: Eskilstuna, Stiga Sports Arena

– 23 februari kl 20.00: genrep

– 24 februari kl 14.00: matinégenrep

– 24 februari kl 20.00: direktsändning

 


 

Deltävling 5 och Semifinal: Karlstad, Löfbergs Lila Arena

– 1 mars kl 20.00: genrep

– 2 mars kl 14.00: matinégenrep

– 2 mars kl 20.00: direktsändning

 


 

Finalen: Friends Arena, Stockholm

– 8 mars kl 19.00: genrep

– 9 mars kl 14.00: matinégenrep

– 9 mars kl 20.00: direktsändning


 

Mer information

Enligt Ticketmaster kommer Green room (där artisterna och låtskrivarna sitter och väntar på resultaten) att placeras mitt i varje arena

 

Tre sändningar (genrep och direktsändning)

Varje stopp som Melodifestivalen 2023 kommer att göra i respektive stad innefattar tre stycken ”sändningar” där publik bjuds in. De två första är genrep vilka hålls på fredagskvällen respektive på lördagseftermiddagen, vilket sedan följer den riktiga direktsändningen på lördagskvällen. Notera att veckans första publika genrep (det så kallade fredagsgenrepet) startar kl. 20:00 (undantaget finalen som startar klockan 19:00) och eftermiddagsgenrepet (timmarna före direktsändningen) påbörjas kl. 14:00.

 


 

Kommentera