Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Jérémie representerar Belgien i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Hadrien Hanse (bild hämtad från Eurovision.tv)

EUROVISION 2022. Under onsdagsmorgonen den 15:e september 2021 gick belgiska RTBF ut med vilken artist som de har valt ut som Belgiens representant i Eurovision 2022.

 

Vad har hänt?

Till 2022 är det franskspråkiga TV-bolaget RTBF som tar hand om Belgiens uttagning till Eurovisionen och även om det är tidigt för säsongen är det nu officiellt att sångaren Jérémie Makiese kommer att representera Belgien i Eurovision 2022! Avslöjandet skedde i morgonsändningen av radioprogrammet 8/9 show i radiokanalen Vivacité, men valet har inte föregåtts av någon publikomröstning eller så utan det har gjorts internt hos RTBF.

När det gäller själva tävlingsbidraget saknas ännu uppgifter om när låten kommer att presenteras, meddelas eller väljas. Vilken urvalsmetod det senare blir får vi återkomma till vid ett senare tillfälle under säsongen.

 

Vem är Jérémie?

Jérémie föddes i juni 2000 i staden Antwerpen i Belgien, men bor numera i Bryssel. Han har växt upp med sina föräldrar och fyra syskon. Musiken har alltid varit en stor del av Jérémies liv och det kom sedan att leda till att han ställde upp i en sångtävling i skolan som sedan ledde till att han sökte till belgiska The Voice 2021 där det blev seger. Efter segern har det blivit fullt fokus på musiken och fotboll, men nu främst musiken då Jérémie nu är nästa representant för Belgien i Eurovision Song Contest.

 

Belgien i Eurovision 2021

I årets (2021 års) Eurovision var det gruppen Hooverphonic som tävlade för Belgien med låten “The Wrong Place”. Trots att landet hade oddsen emot sig blev det finalavancemang även om det var det de 71 jurypoängen snarare än de 3 tittarpoängen som tog Belgien till den 19:e plats som det slutligen blev. Så här såg framträdandet ut i finalen:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen