Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Datumen för Eurovision 2021 är officiella

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: derooijfotografie/Pixabay.com

EUROVISION 2021. Nu har EBU bekräftat tävlingsdatumen för den 65:e upplagan av Eurovision Song Contest. Så här ser sändningsschemat ut:

 

– 17 maj: SEMI 1 – jurygenrep

– 18 maj: SEMI 1 – matinégenrep

– 18 maj: SEMI 1 – direktsändning!

 

– 19 maj: SEMI 2 – jurygenrep

– 20 maj: SEMI 2 – matinégenrep

– 20 maj: SEMI 2 – direktsändning!

 

– 21 maj: FINAL – jurygenrep

– 22 maj: FINAL – matinégenrep

– 22 maj: FINAL – direktsändning!

 

Återköp biljetter till 29:e juni

Sedan tidigare har EBU kommunicerat ut att alla biljetter som såldes till Eurovision 2020 hålls giltiga till 2021. Det vill säga, om du köpte biljetter då kommer de vara användbara till 2021 istället utan att du behöver betala en krona till i avgift.

Om du däremot inte har möjlighet eller inte vill behålla biljetterna kommer det till och med den 29:e juni kl. 23:00 CEST åter finnas möjlighet att återköpa biljetter. Läs mer om det här, eller ansök direkt om det här.

Observera att det inte går att återköpa delar av ett biljettköp utan det är helorder eller inget återköp alls som gäller!

 

Mer information


Tillbaka till Rotterdam 2021

Sedan i mitten av maj (2020) har det varit känt att Nederländernas tre värdbolag NOS, NPO och AVROTROS tillsammans med Rotterdam och arenan Ahoy har fått fortsatt förtroende i att agera värdnation ytterligare ett år. Detta med anledning av att 2020 års tävling ställdes in p.g.a. coronapandemin och att tävlingen nu ska gå vidare in i en ny fas. Även om det varit känt en tid gällande värdnation och värdland är det först nu några veckor senare som EBU kan gå ut med tävlingsdatumen.

Den 65:e upplagan som avgörs i maj 2021 får i bruklig ordning först två semifinaler, vilka hålls tisdagen den 18:e maj respektive torsdagen 20:e maj. Från dessa program kvalar de mest populära framröstade bidragen vidare till den avgörande finalen som hålls lördagen den 22:a maj.

Deltagarlistan till tävlingen släpps förmodligen under senhösten 2020 eller tidig 2021. I skrivande stund (15:e juni 2020) innehåller den 27 länder.

 

EBU:s målsättning: Eurovision 2021 ska sändas

I samband med att EBU bekräftade värdland och värdstad gick man snabbt ut och sa att utvecklingen kring coronapandemin kommer att påverka hur tävlingen ska planeras 2021. För att lyckas med att få ihop sändningarna på ett säkert sätt kommer EBU att arbeta med sina nederländska kollegor för att sammanställa olika scenarier. Allt med målsättningen att tävlingen ska kunna hållas som det är tänkt.

Mycket av det som händer runt pandemins utveckling under resterande delen av år 2020 lär ligga till grund för hur det ser ut för Eurovisionen i maj 2021. Vilka eventuella förändringar som EBU kan behöva ta till är dock oklart, men om några sådana behöver tas till kommer det med all sannolikhet kommuniceras ut i god tid.

 

Annat på schemat

I samband med datumbeskeden har det också meddelats att den scen som planerades att användas till Eurovision 2020 kommer att användas till 2021. Detta för att arbetet med den i princip var färdig. Utöver den ska den nederländska produktionen också bestämma huruvida om andra element från 2020 blir kvar till 2021.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen