LIVE-rapportering från Melodifestivalen 2017, deltävling 1

MELODIFESTIVALEN 2017 – LIVE. Under den första deltävlingen av Melodifestivalen 2017 live från Scandinavium i Göteborg livebloggade Panelens skribent Linn. Läs här hennes reflektioner om deltävlingen.

Äntligen har det blivit dags att dra igång Mellosäsongen 2017 på allvar. Er mycket eminenta livebloggare är tillbaka för att leda er igenom deltävling nummer 1 i Göteborg. Jag hoppas ni har satt er bekvämt i soffan, har snackset redo och peppen är påtaglig. För nu kör vi!

Startfältet ikväll är:

 1. Boris René – “Her Kiss”
 2. Adrijana – “Amare”
 3. Dinah Nah – “One More Night”
 4. De Vet Du – “Road Trip”
 5. Charlotte Perrelli – “Mitt liv”
 6. Ace Wilder – “Wild Child”
 7. Nano – “Hold On”

 

Läs mer Inför deltävlingen »

 

Jag vill önska alla en trevlig afton!

Nu köööööööör vi 🙂

Jag är så megapeppad och kan inte förstå att vi äntligen är igång! Vi får se hur det gick förra året och vi minns härliga bidrag och framför allt vinnarFrans! Ni kan ladda ner melodifesitvalsappen och rösta där! :). Jag måste erkänna att jag är lite nervös för Hasses prestation, hoppas, hoppas, hoppas han klarar det :D.

Vi får se ett dansant intronummer, programledarna sjunger och det är rökkanoner och glitter. Det är mellofuckingdifestivalen!

Årets programledare är Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson. Kvällens artister blir presenterade och vi får reda på hur vi kan rösta. På melodifestivalsappen kan ni hjärtrösta, ni kan rösta fem gånger per bidrag hela kvällen.

 1. Boris René – ”Her kiss”
  Låten är, bra. Inget som sticker ut, jag undrar om jag kommer komma ihåg hur den låter direkt efter. Det är en bra låt men inte så mycket mer.
 2. Adrijana – “Amare”
  Det är sjukt coolt med tjejer som rappar, det är pondus! Dock tror jag inte att det är en låt för melodifestivalen. Jag hoppas att Adrijana blir upptäckt av en producent ikväll så att hon får visa ännu mer vad hon går för.
 3. Dinah Nah – ”One more night”
  Jag har höga förväntningar här! Hoppas, hoppas det är bra nu! Hm… Är det för att jag jämför med Make me la la la som denna känns lite… platt? Jag får lite början av 2000-talets vibbar. Det är nog sådär bra. Helt okej låt, det är minst andra chansen.

Vi får se en mellanakt där Klara och Hasse öppnar brev, jag drar lite på smilbanden

4. De Vet Du – “Road Trip”
Det är lite tuggummipop. Det passar nog för barn och låten ligger bra placerad. Vi behöver något med tempo efter två seriösa bidrag.

5. Charlotte Perrelli – “Mitt liv”
Det är en svensk ballad och den känns lite trött. Lite tråkigt… Fin ballad om det vore i ett annat forum…

6. Ace Wilder – “Wild Child”
Helt okej, tyvärr. Det är inte vad jag hoppades på, men det är bra det är det. Inte årets vinnarlåt men bra. Det är en catchig låt som jag skulle kunna ha på min spotify lista och det är den första låten ikväll som jag känt så med!

7.Nano – “Hold On”
Detta är låten som enligt experter ska vara unik och jag har hört att det är loreen feeling på den. Är det så så är ingen nöjdare än jag! Jag gillar låten, den är mysig och pampig. Jag gillar att han har en livekör. Jag är svag för körer. Jag gillar Nanos låt, någon Loreen feeling får jag dock inte.

Det är ett bra tempo svt har. Vi är efter 50 minuter färdiga med alla kvällens bidrag. Kvällens första snabbrepris. Efter att ha hört alla låtar så tycker jag att Nano, Ace Wilder, Dinah Nah och De vet du ska gå vidare. Nano och Ace Wilder till final. Dinah Nah och De vet du till andra chansen.

Vi får se sanningen om Hasse Andersson. 30 sekunder kvar att rösta. Haha, visst ser Hasse Andersson äldre ut då än nu ;). Röstningen är avslutad. Mustasch har gjort en version på Hasses Änglahund. Hasse i sina läderkläder blev benämnt i aftonbladet som ”Hasses läderchock”. Haha, kul idé. Vi får se en mer rockig Hasse ;).

Sverige vi har ett resultat.

Sverige vi har ett resultat. 7 bidrag ska bli 5. Bidragen som går vidare är:
Dinah Nah – One more night.
Boris René – Her kiss.
De vet du – Road trip.
Nano – Hold on.
Ace Wilder – Wild Child.

Inte oväntat. Kvällens andra snabbrepris visas.Göteborgsoperans danskompani står för kvällens andra mellanakt. Det är väl…en aning tråkigt. Jag tror att eftersom melodifestivalens publik till stor del är barn så kan detta bli en aning för seriöst för dem… jag är inget barn men är inte helt övertyggad om att detta är roligt… Hasse intervjuar Boris René. Klara intervjuar De vet du. Svårt att intervjua DJ Hunk när han inte säger något…

Sverige vi har ett resultat. Vi har ett röstningsrekord för en deltävling. Vi ska få veta vilka bidrag som går till final och vilka som går till andra chansen.

Till final:
Nano – Hold on.
Ace Wilder – Wild Child.

Andra chansen:
Boris René – Her kiss.
De vet du – Road trip.

Då har vi redan fått se årets första deltävling. Jag förstår inte hur tiden gick så fort. Som er eminenta livebloggare så hinner man inte med att se så mycket, jag skriver så fingrarna blöder för att ni ska få all info när det händer. Men det är så kul så det är lugnt ;). Jag fick som jag ville, förutom att jag trodde att Dinah Nah skulle gå vidare till andra chansen eller finalen. Men att Ace Wilder gick vidare är jag mycket nöjd med. Det är nog inte årets vinnarlåt men den är bra och jag diggar med. Det var roligt att Nano gick direkt till globen. Det var han värd.

 

Tack för ikväll och för att ni ville vara med mig! På återseende

// Er livebloggare, Linn.


 


 

Kommentera