Tävlingsbidragen i Armeniens Depi Evratesil 2020 officiellt presenterade

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 15:e februari väljer Armenien artist och bidrag till Eurovision 2020 via uttagningen Depi Evratesil. Sedan i slutet av januari har det varit känt vilka 12 artister som ska göra upp om segern, men först nu presenteras tävlingsbidragen.

 

Startfält

Startfältet presenterades officiellt den 28:e januari, och här nedan listar vi artister och låtar (i bokstavsordning):

 1. Agop – Butterflies
 2. Arthur Aleq – Heaven
 3. Athena Manoukian – Chains On You
 4. ERNA – Life Faces
 5. EVA Rida – No Love
 6. Gabriel Jeeg – It’s Your Turn
 7. Hayk Music – What Is To Be In Love
 8. Karina EVN – Why?
 9. Miriam Baghdasaryan – Run Away
 10. Sergey & Nikolay Arutyunov – Ha, Take a Step
 11. TOKIONINE – Save Me
 12. Vladimir Arzumanyan – What’s Going On Mama

 

Upplägg

Efter två säsonger med uttagningen Depi Evratesil 2017 och 2018 lade armeniska TV-bolaget AMPTV ned den till 2019 och satsade allt på ett internval. Men nu, 2020, är Depi Evratesil tillbaka igen och kommer att välja såväl artist som tävlingsbidrag till Rotterdam. Finalen äger rum den 15:e februari och kommer även att kunna ses via AMPTV:s hemsida.

Startfältet har utsetts efter en nationell antagning, som inbringade totalt 53 bidrag. Därefter fick en jury på nio personer lyssna och bedöma låtarna och sedan välja ut de 12 som de tyckte bäst om. Namnen på artisterna som valts ut presenterades den 28:e januari medan tävlingsbidragen meddelas och släpptes officiellt (i studioversioner) först den 5:e februari.

 


 

Kommentera