Startfältet till Sloveniens EMA 2020 presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu står det klart vilka tio ordinarie akter som juryn valt ut till finalen i Sloveniens EMA 2020. Förutom dessa tio kommer startfältet att kompletteras med ytterligare två tävlande, vilka kommer att röstas fram från onlineuttagningen EMA Freš.

 

Startfälten

Det slovenska TV-bolaget RTVSLO, som handhar Sloveniens Eurovision-uttagning, har valt att dela upp sin EMA-uttagning 2020 i två separata uttagningar: onlineuttagningen EMA Freš och sedan livesänd EMA 2020-final. Nu har RTVSLO släppt mer information om hur dessa ska finalavgöras. Vi börjar med att presentera startfälten.

 

Vilka tävlar i EMA-finalen?

Så här ser det utvalda startfältet ut i EMA 2020 (de listas i bokstavsordning efter artist):

 1. Ana Soklič – ”Voda”
 2. Božidar Wolfand Wolf – ”Maybe Someday”
 3. Gaja Prestor – ”Verjamem vase”
 4. Imset – ”Femme Fatale”
 5. InMate – ”The Salt”
 6. Klara Jazbec – ”Stop The World”
 7. Lina Kuduzović – ”Man Like U”
 8. Manca Berlec – ”Večnost”
 9. Simon Vadnjal – ”Nisi sam”
 10. Tinkara Kovač – ”Forever”
 11. EMA Freš-finalist (se nästa rubrik)
 12. EMA Freš-finalist (se nästa rubrik)

 

Tre av startfältets tävlande känner vi igen från förr: Tinkara Kovač, som representerade Slovenien i Eurovision 2014 med låten Spet (Round And Round), Lina Kuduzović, som representerade Slovenien i Junior Eurovision 2015 med låten Prva ljubezen som blev trea i finalen, samt InMate som tävlade i EMA 2019 med låten Atma som kom på sjunde plats.

Juryn som utsåg finalisterna bestod av artisten Raiven (som tävlat tre gånger i EMA tidigare år), Mojca Menart (representant för RTVSLO) och Jernej Vene (musikredaktör på en slovensk radiostation). De fick lyssna och välja bland totalt 74 bidrag som hade skickats in via den allmänna antagningen.

 

Vilka tävlar i EMA Freš-finalen?

I EMA Freš-finalen, som avgörs den 18:e januari 2020, kommer tittarna och jury få välja ut varsin av nedanstående tio kandidater som får tävla. Artisterna står i bokstavsordning och länkarna i låtarna går till smyglyssningar:

 1. Alfirev – Črno bela lika
 2. Astrid in Avantgarden – Sing to Me
 3. Klarity – Diham
 4. Lana Hrvatin – Dream
 5. Marmoris – Moj pristan
 6. Parvani Violet – Cupid
 7. Pia Nina – Tukaj in zdaj
 8. Saška – Še kar lovim tvoj nasmeh
 9. Stella – Ne vem, če sem v redu
 10. Younite – The Cure

 

Hur ser Sloveniens uttagning ut 2020?

Under fem veckor i november och december (2019) anordnades EMA Freš som en webbomröstning, där totalt 18 oetablerade artister på musikmarknaden i Slovenien som alla är under 26 år, tävlade om tio platser i en avgörande final. Från den finalen, som avgörs i en direktsändning den 18:e januari 2020, kommer sedan två akter att väljas ut som får tävla i EMA 2020. Själva EMA-finalen kommer att ha tolv tävlande, tio som valts ut från en nationell antagning samt de två framröstade akterna från EMA Freš.

Finalen i EMA 2020 hålls sedan den 22:a februari, och upplägget känns igen från förr. Efter att alla bidrag framförts får en mindre jury avgöra två bidrag som de vill se i duellen. Först när juryns val är klart får tv-tittarna kliva in i matchen och själva avgöra vem av de två som ska vinna och därmed bli Sloveniens representant i Eurovision 2020.

 


 

Kommentera