Belgiens Eurovisionbidrag 2019 officiellt presenterat


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: RTBF.

EUROVISION 2019. Det belgiska TV-bolaget RTBF, som anordnar Belgiens Eurovisionuttagning 2019, har nu officiellt presenterat det tävlingsbidrag som tidigare internvalda sångaren Eliot ska tävla med för Belgien i Eurovision 2019.

Låten heter “Wake Up” och är gjord av Pierre Dumoulin, samma man som skrev succélåten “City Lights” 2017 (som tog Belgien till en fjärdeplats i finalen). Kolla gärna in låten i klippet nedan:

 

Kommentera gärna vad du tycker om bidraget för Belgien i Eurovision 2019!

 

Fakta om Belgiens uttagning

I år blir det tredje året i rad som kör Belgien på ett internval av såväl låt som artist till Eurovision Song Contest. Dessutom blir det ingen trendbrott kring att en man har valt ut en ung artist i spetsen, i det här fallet 18-åriga Eliot (artistnamn för Eliot Vassamillet) som är en av de artister som är född på 2000-talet (29:e december år 2000).

Eliot gjorde sig känd för hemmapubliken i talangprogrammet The Voice Belgien 2018, där han tog sig från den första “blind audition” och hela vägen fram till live-momenten. Men i det 11:e programmet (av 16) tog resan i The Voice slut. Därefter blev han internt utvald av RTBF att representera Belgien i Eurovision 2019, vilket han också tackade ja till. Artistvalet presenterades officiellt den 15:e januari, medan tävlingsbidraget presenterades officiellt först den 28:e februari.

 

Placeringsmässigt har Belgien gjort ett ryck de senaste åren, för efter många år med icke-kvalificeringar och sämre placeringar i finaler fick man in en rad topplaceringar tre år i rad mellan 2015 (4:a), 2016 (10:a) och 2017 (4:a). Ifjol däremot (2018) bröts den trenden helt då det inte ens blev finalplats för Belgien, utan en snörpig 12:e plats i den första semifinalen i Lissabon. Den gången var det sångerskan Sennek som representerade Belgien med låten A Matter Of Time.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen