Vi tippar finalister från andra semin i Eurovision 2019

EUROVISION 2019 – SEMIFINAL 2. Ikväll (torsdag 16:e maj) sänds den andra semifinalen från Expo Tel Aviv och inför det kommer ni nu få reda på vilka bidrag vi tippar som finalister.

 

Det är ju som sagt en skillnad mellan önskning och tippning i den här tävlingen. Tidigare har vi presenterat vilka bidrag vi önskar som finalister och nu ska ni få reda på vilka 10 bidrag som var och en tippar ska gå till final! Det går till som så att varje panelmedlem listar de tio bidrag som denne tror röstas vidare till final. Vi kommer dock inte ranka något, utan alla bidrag placeras i bokstavsordning.

Du är varmt välkommen att lägga en kommentar nedan vilka länder du tippar se i finalen från denna semifinal!

 


Adrian

 • Azerbajdzjan
 • Danmark
 • Malta
 • Moldavien
 • Nederländerna
 • Norge
 • Rumänien
 • Ryssland
 • Schweiz
 • Sverige

Kommentar: Tufft att tippa den här semin, men jag är bergsäker på de 6 nedre länderna på min lista (Ned-Sve). Moldavien scennummer är minnesvärt och kommer troligen räcka till final trots en medelmåttig låt. Malta har en poppig modern låt, och Azerbajdzjan har gått som en raket i oddsen på sistone. Det stora frågetecknet är om Danmark tar sig vidare. Trots att låten är mysig och scenframträdandet minnesvärt så har det kommit bort sig i mängden. Men det torde räcka till final ändå.


Haris

 • Armenien
 • Azerbajdzjan
 • Danmark
 • Malta
 • Nederländerna
 • Nordmakedonien
 • Norge
 • Ryssland
 • Schweiz
 • Sverige

Kommentar: Om första semifinalen var svårtippad pga sin dåliga kvalité, så är denna lite av motsatsen. Den är svårtippad, men av helt andra anledningar. Dessutom har vi fem givna finalister i denna. (Sverige, Nederländerna, Ryssland, Azerbajdzjan och Schweiz). Det är mer de fem resterande platserna som är svåra att tippa. Vi har en hel drös med låtar som slåss om fem platser. Kroatien var det enda landet jag räknade bort helt, men sen är det ett öppet fält. Magkänslan säger att Norge och Malta klarar det. Armenien brukar bjuda på häftiga nummer, så det kanske kan ta dem vidare. Danmark har grannländer som ofta röstar på dem som kan ta dem vidare, samt att budskapet hos Nordmakedonien är inne just nu. Där är min logik till varför jag valde de fem övriga. Men jag kunde lika gärna dragit dem ut en hatt.


Hollac16

 • Albanien
 • Azerbajdzjan
 • Malta
 • Nederländerna
 • Nordmakedonien
 • Norge
 • Ryssland
 • Schweiz
 • Sverige
 • Österrike

Kommentar: Det är betydligt svårare att tippa vilka som ska gå vidare här, för det finns för många så kallade givna länder att platserna inte riktigt räcker till, och sedan när de sista platserna ska fyllas i så känns det svårt att kunna förutse vilka dess bidrag blir. Men så här är min tippning över vilka 10 bidrag som går vidare.


Lukas

 • Albanien
 • Armenien
 • Azerbajdzjan
 • Danmark
 • Malta
 • Nederländerna
 • Norge
 • Ryssland
 • Schweiz
 • Sverige

Kommentar: Medan första semifinalen verkar vara rena vilda västern kring hur man tror det kommer gå så verkar många ganska rörande överens om vilka som har chans att gå vidare och vilka som är avhängda. Vi har då fem länder som har finalplatsen i fickan (mest sannolikt). Nederländerna, Ryssland, Azerbajdzjan, Schweiz, och så Sverige förstås. Sen ska vi också gissa fram de resterande fem, och vilka jag tippar ser ni här ovan.


Markus

 • Albanien
 • Armenien
 • Azerbajdzjan
 • Danmark
 • Malta
 • Nederländerna
 • Norge
 • Ryssland
 • Schweiz
 • Sverige

Kommentar: Tycker den här semifinalen känns betydligt enklare att tippa då den är mindre öppen. Det som skulle kunna hända är att Albanien, Armenien, Danmark eller Norge åker ut till förmån för Nordmakedonien. Det är inte heller omöjligt att Moldavien kniper en plats med hjälp av sitt framträdande.

Skrällar kan komma att ske, men antagligen inte i samma grad som i den första semifinalen.


Robban

 • Armenien
 • Azerbajdzjan
 • Danmark
 • Malta
 • Nederländerna
 • Nordmakedonien
 • Norge
 • Ryssland
 • Schweiz
 • Sverige

Kommentar: Här är det inget snack om att förhandsfavoriterna till ESC-segern Nederländerna, Ryssland och Sverige tar sig vidare till final. Schweiz är en av fanfavoriterna i år och de har stått utanför ESC-finalen sedan år 2014. Nu har man stora möjligheter att ta sin bästa placering i modern tid. Jag hoppas att det håller röstmässigt live bara. Det är den stora farhågan. Det är hård konkurrens om de övriga finalplatserna och riktigt svårtippat..


 

Så här tippar alltså vi – hur tippar du?

 


 

Kommentera