Vi önskar finalister från andra semin i Eurovision 2019

EUROVISION 2019 – SEMIFINAL 2. Imorgon (torsdag 16:e maj) sänds den andra semifinalen från Expo Tel Aviv och inför det kommer ni nu få reda på vilka bidrag vi har som önskade finalister.

Det är ju som sagt en skillnad mellan önskning och tippning och ni kommer att få reda på bäggedera. Först ut blir vilka 10 bidrag som vi alla vill se i final på lördag (18:e maj)!

Varje panelmedlem rankar nedan de tio bidrag som denne helst vill se i final. Rankingen sker i platsordning, dvs. från 1 (vinnare) till 10. Hur övriga bidrag placerar sig kommer inte med denna gång.

Du är varmt välkommen att lägga en kommentar nedan vilka länder du önskar se i finalen från denna semifinal!

 


Adrian

 1. Sverige
 2. Nederländerna
 3. Schweiz
 4. Norge
 5. Rumänien
 6. Danmark
 7. Azerbajdzjan
 8. Malta
 9. Albanien
 10. Moldavien

Kommentar: Stark semi, men även ett gäng riktiga icke-bidrag. Sverige, Nederländerna och Schweiz är för mig självskrivna i finalen, och Norge, Rumänien och Danmark är personliga favoriter. Moldavien och Azerbajdzjan har snygga scennummer som höjer helhetsintrycket hos mig, så tummen upp för dem också!


Haris

 1. Sverige
 2. Nederländerna
 3. Ryssland
 4. Azerbajdzjan
 5. Norge
 6. Danmark
 7. Schweiz
 8. Irland
 9. Albanien
 10. Rumänien

Kommentar: Detta är en stark semifinal. De flesta av mina favoriter från årets tävling finns med här. Plats 1-5 var ständigt med på mina topp 10 listor. Sverige, Nederländerna har varit mina stora favoriter i år tätt följt av Ryssland och Azerbajdzjan, samt att Norge och Danmark har växt hos mig mycket på slutet.
Självfallet finns det en hel del låtar jag personligen kunde plocka bort omgående. Så i slutändan blev det bara 10 bidrag kvar passande nog. Man hade kunnat säga att Topp 6 är personliga val och resten hamnade där genom uteslutningsmetoden för jag behövde fylla listan.


Hollac16

 1. Sverige
 2. Rumänien
 3. Armenien
 4. Azerbajdzjan
 5. Kroatien
 6. Moldavien
 7. Nordmakedonien
 8. Norge
 9. Österrike
 10. Nederländerna

Kommentar: Det finns för många bra låtar i denna semi! Min topp 10 räcker inte till! Kan vi EBU ändra reglerna så att 15 låtar går vidare härifrån och bara fem i första semin? Nåväl, jag håller mig till spelreglerna och väljer bara ut topp 10, men det finns fler låtar jag gärna vill se i final härifrån!


Lukas

 1. Nederländerna
 2. Litauen
 3. Moldavien
 4. Danmark
 5. Ryssland
 6. Lettland
 7. Österrike
 8. Armenien
 9. Irland
 10. Albanien

Kommentar: En sak jag upplevde ganska länge var att semifinal 2 kändes ganska tråkig. Framför allt om man jämför med semifinal 1 där det fanns fler låtar som vågade sticka ut. Det är egentligen bara en låt här som jag önskar vidare och det är Nederländerna, och vi vet nog i det här laget hur högt i kurs de står på oddslistorna. ”Men Sverige då?” tänker nog de flesta. Och nej, jag har fortfarande tyvärr svårt att känna av nånting av John Lundviks låt. Men tro mig, oavsett min åsikt om låtarna så är vi givetvis bara ett steg bort från finalplatsen, så oroa er inte.


Markus

 1. Norge
 2. Schweiz
 3. Albanien
 4. Moldavien
 5. Kroatien
 6. Danmark
 7. Lettland
 8. Sverige
 9. Rumänien
 10. Nederländerna

Kommentar: Till att börja med så anser jag faktiskt att den andra semifinalen är svagare än den första. Egentligen är det bara låtarna i min topp 7 som jag aktivt hoppas skall gå vidare, hur det går för resterande bidrag (inklusive ”Too Late For Love”) kvittar för mig personligen. Jag har en känsla av att Moldavien, Kroatien & Lettland kommer att vara chanslösa. Men mirakel har skett förr i dessa sammanhang.


Robban

 1. Sverige
 2. Schweiz
 3. Nederländerna
 4. Norge
 5. Ryssland
 6. Danmark
 7. Azerbajdzjan
 8. Kroatien
 9. Malta
 10. Moldavien

Kommentar: Semifinal 2 är bättre än den första och här hittar man hela min totala topp 3 (Sverige, Schweiz och Nederländerna). Av de jag har listat på min topplista tror jag Danmark och Kroatien hänger löst och att Moldavien ryker. Resten borde absolut vara givna finalister. Detta ska bli spännande.


 

Så här tycker alltså vi – vad tycker du?

 


 

Kommentera