Inför Panelens Best of Nationella 2022

PANELENS PROJEKT. Som en sommarspecial kommer vi i ESC-Panelen att hylla 2022 års uttagningssäsong gällande bidragen som aldrig fick åka till Turin och tävla i Eurovisionen. Det handlar både om att vi tycker till om alla andraplacerade bidrag men även att några av oss skribenter har fått välja egna favoriter från samtliga uttagningar.

 

Fakta om projekten

I 2022 års uttagningssäsong var det 28 av 40 länder (drygt 70 procent av startfältet) som hade någon form av uttagning där jury- och/eller tittarröstning fick välja bland två eller fler bidrag som alla var aktuella att skickas som representanter till Eurovision 2022. Lika många bidrag hamnade på andra plats och förutom de var det också många fler bidrag som heller aldrig nådde hela vägen till Turin. Det är låtar som en eller flera av oss i panelen har uppskattat mycket och som vi vill hylla!

 

Vad är det vi hyllar?

Projekten går således ut på att var och en av våra skribenter, i det här fallet Hollac16, Katja, Lukas, Markus och Robban, har fått lyssna igenom bidragen som tävlat och sedan valt ut en favoritlåt från varje land. Varje skribent har bara kunnat välja ett bidrag per land och det får inte ha varit vinnaren eller tvåan, den senare då vi gör ett gemensamt projekt där vi korar det bästa andraplacerade bidraget från uttagningarna.

Du får gärna göra dina topplistor för respektive projekt!

 

När presenteras resultaten?

Nedan hittar du länkar samt datum till när respektive projekts resultat avslöjas. Länkarna går till varje projekts egen sida där resultaten kommer att läggas ut vid datumen som anges.

29 juni: Panelens Second Chance Contest »

– 4 juli: Hollac16s favoriter »

– 7 juli: Katjas favoriter »

– 12 juli: Lukas’ favoriter »

19 juli: Markus’ favoriter »

– 24 juli: Robbans favoriter »

 

Mycket nöje!
/ESC-Panelen

 


 

Kommentera