Nu kan du rösta i Topp 250-listan för 2023

top250

FANSENS ÅRLIGA OMRÖSTNING. Vill du vara med och påverka vilka bidrag som ska hamna på Eurovisionfansens Topp 250-lista för 2023? I så fall är det nu du ska lägga din röst i omröstningen som fansajten Songfestival.be anordnar.

 

Upplägget

Upplägget går ut på att du väljer ut sammanlagt tio favoritbidrag från tidigare Eurovisioner som du rangordnar från plats 1 till 10 och sedan skickar in. Du röstar via denna länk.

OBS! För att rösta måste du först logga in med något av dina personliga sociala medier-konton. Kom även ihåg att du kan bara rösta en (1) gång och när du väl har skickat in din topplista går den ej att justera i efterhand.

 

Öppen omröstning till december

Omröstningen är öppen till och med den 10:e december kl 12:00 CET, sedan sammanställs alla röster och de 250 mest populära bidragen hamnar på topplistan. Vilka dessa bidrag blir offentliggörs först på nyårsafton då den fransktalande radiokanalen EFR12 Radio spelar upp bidragen från plats 250 till 1. För kännedom är det alltså en ny radiokanal som tar hand om uppspelningen i år.

Så snart som alla listans placeringar har spelats upp släpps resultatet i textform.

 

Kom ihåg

De tio låtarna du väljer ut ska vara dina personliga favoriter genom tiderna som ska ha tävlat någon gång mellan åren 1956 och 2023. Bidragen som skulle ha tävlat i Rotterdam 2020 är inkluderade i omröstningen – trots att den upplagan ställdes in.

 

Så blev topp 10 ifjol

Som ett smakprov bjuder vi på hur 2022 års topp tio såg ut. Frågan är om det ser ut så här även vid årets lista eller om placeringarna förändras. Det återstår att se… (inom parentes står placering vid nyårsafton 2021):

  • 1 (-). Chanel – SloMo (Spanien, 2022)
  • 2 (1). Loreen – Euphoria (Sverige, 2012)
  • 3 (-). Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (Sverige, 2022)
  • 4 (6). Eleni Foureira – Fuego (Cypern, 2018)
  • 5 (2). Måneskin – Zitti e buoni (Italien, 2021)
  • 6 (3). Go_A –Shum (Ukraina, 2021)
  • 7 (4). Duncan Laurence – Arcade (Nederländerna, 2019)
  • 8. (9). Beth – Dime (Spanien, 2003)
  • 9 (13). Diodato – Fai rumore(Italien, 2020)
  • 10 (5). Barbara Pravi – Voilà (Frankrike, 2021)

Samtliga placeringar på hela 250-topplistan (och de som hamnade på plats 251-500) inkl. poäng hittar du här.

 

Chanel blev förra årets vinnare efter Loreen

Som synes i föregående års topplista blev det en förändring på förstaplatsen efter tio år med ”Euphoria” som ständig vinnare. Ifjol valde fansen att rösta fram Chanels ”SloMo” som ny vinnare. Det ska bli spännande att se om detta står sig även den här gången eller om kanske någon av 2023 års bidrag kan utmana om segern!

 


 

Kommentera