Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Datum bekräftat gällande Eurovision in Concert 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISIONFESTER. År 2020 står Nederländerna värd för Eurovisionen, och även om det inte blev Amsterdam så kommer den staden ändå bjuda in till fest en månad före Eurovision med sitt årliga event Eurovision in Concert (EiC).

Arrangörerna bakom eventet har nu i september 2019 bekräftat att nästa års EiC kommer att äga rum i AFAS LIVE i Amsterdam den 4:e april 2020.

Under själva festkvällen kommer förhoppningsvis en rad Eurovision-artister medverka, både artister som ska tävla i Eurovision 2020 och det är även möjligt att tidigare Eurovisionstjärnor kommer att bjudas in. Exakt vilka det blir brukar bli offentligt när de nationella uttagningarna avgörs under vintermånaderna.

Det är inte känt när biljetter börjar säljas, men vill du vara på plats är tipset att köpa så snart de börjas säljas då detta event är tämligen välbesökt och biljetter brukar säljas slut omgående.

 

Fakta: Vad är EiC?

Veckorna före varje Eurovision brukar olika OGAE-klubbar och andra Eurovisionintressenter anordna så kallade Eurovisionfester i olika städer. Förutom Amsterdam har liknande events ägt rum inför tidigare års Eurovision i bland annat Riga, London, Madrid, Moskva och Tel Aviv.

Ett av de mest populära eventen varje säsong är Eurovision in Concert som äger rum i Amsterdam, Nederländerna. Eftersom att EiC-eventet är så pass populärt har arrangörerna redan nu under september 2019 gått ut med info om när och var 2020 års event ska äga rum.

 

Bytte arena 2018

Fram till 2017 ägde EiC rum i den mindre arenan Melkweg, och året därpå flyttade det till den stora arenan AFAS LIVE där de blivit kvar sedan dess. En av anledningarna till lokalbytet var att man vill kunna ta in en större publik, vilket inte var möjligt tidigare år.

I fjolårets upplaga av EiC (2019) medverkade 28 av de 41 länders artister som medverkade i Eurovision samma år. Hur många som förväntas till start denna gång är oklart eftersom inga artister ännu bekräftats i något lands uttagning.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen