Datum bekräftat gällande Eurovision in Concert 2020

EUROVISIONFESTER. År 2020 står Nederländerna värd för Eurovisionen, och även om det inte blev Amsterdam så kommer den staden ändå bjuda in till fest en månad före Eurovision med sitt årliga event Eurovision in Concert (EiC).

Arrangörerna bakom eventet har nu i september 2019 bekräftat att nästa års EiC kommer att äga rum i AFAS LIVE i Amsterdam den 4:e april 2020.

Under själva festkvällen kommer förhoppningsvis en rad Eurovision-artister medverka, både artister som ska tävla i Eurovision 2020 och det är även möjligt att tidigare Eurovisionstjärnor kommer att bjudas in. Exakt vilka det blir brukar bli offentligt när de nationella uttagningarna avgörs under vintermånaderna.

Det är inte känt när biljetter börjar säljas, men vill du vara på plats är tipset att köpa så snart de börjas säljas då detta event är tämligen välbesökt och biljetter brukar säljas slut omgående.

 

Fakta: Vad är EiC?

Veckorna före varje Eurovision brukar olika OGAE-klubbar och andra Eurovisionintressenter anordna så kallade Eurovisionfester i olika städer. Förutom Amsterdam har liknande events ägt rum inför tidigare års Eurovision i bland annat Riga, London, Madrid, Moskva och Tel Aviv.

Ett av de mest populära eventen varje säsong är Eurovision in Concert som äger rum i Amsterdam, Nederländerna. Eftersom att EiC-eventet är så pass populärt har arrangörerna redan nu under september 2019 gått ut med info om när och var 2020 års event ska äga rum.

 

Bytte arena 2018

Fram till 2017 ägde EiC rum i den mindre arenan Melkweg, och året därpå flyttade det till den stora arenan AFAS LIVE där de blivit kvar sedan dess. En av anledningarna till lokalbytet var att man vill kunna ta in en större publik, vilket inte var möjligt tidigare år.

I fjolårets upplaga av EiC (2019) medverkade 28 av de 41 länders artister som medverkade i Eurovision samma år. Hur många som förväntas till start denna gång är oklart eftersom inga artister ännu bekräftats i något lands uttagning.

 


 

Kommentera