Inför: Katjas favoriter 2020

PANELENS PROJEKT. Det har blivit dags att runda av Eurovision-säsongen 2020, och det gör vi även i år med våra traditionella “Best of Nationella”-projekt. Denna gång är det vår skribent Katja som har fått välja ut sina favoritbidrag från de nationella uttagningarna och det är från dessa vi kommer vi att kora Panelens vinnare!

Resultatet av våra val dyker på sajten den 7:e juni.

 

Hur går projektet till?

I 2020 års uttagningssäsong var det 24 av 41 länder som hade någon form av publik uttagning där jury- och/eller tittarröstning fick välja bland två eller fler bidrag som alla var aktuella att skickas som representant till Eurovision 2020. Bland dessa uttagningar har vår skribent Katja fått lyssna igenom och sedan valt ut en favoritlåt från varje land.

Låtvalet har varit helt fritt med några undantag. För det första har Katja inte fått välja låtarna som vann eller som kom på andra plats. Därutöver saknas en tredje låt i San Marinos uttagning, vilket gör att San Marino inte ingår i just detta projekt (men däremot där vi listar tvåorna). Dessutom hade den polska uttagningen bara tre låtar vilket gör att det fanns bara en låt att välja där.

Förutom Katjas val har även våra panelskribenter Lukas, Markus och Robban fått välja ut sina favoriter från säsongen som gått. Vi kommer att välja våra favoriter från deras listor under de kommande veckorna. Dessutom har vi valt favoriter från alla andraplacerade bidrag från årets uttagningssäsong.

 

Startfältet


 

Vilka favoriter har du? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera