Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lyssna på tävlingsbidragen i Rumäniens Selecţia Naţională (ESC-uttagning 2022)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. I februari och mars kommer Rumänien att genomföra sin Selecţia Naţională-uttagning och i slutet av 2021 släpptes också listan över vilka bidrag som ska tävla. Inför det första momentet, som är onlineröstning, har samtliga tävlingsbidrags studioversioner blivit officiellt släppta på TVR:s YouTube-kanal.

 

Startfältet

Nedan presenteras de tävlingsbidrag som har valts ut (listade i alfabetisk ordning efter artist). Länkarna går till bidragens officiella studioversioner.

 

Tillägg bland låtarna här ovanför: Efter en överklagandeprocess som blev klar i slutet av december 2021 har TVR valt att lägga till låten ”Malere”, som framförs av E-an-na, i startfältet. Dessutom har den tidigare utvalda låten “Best of me” dragits tillbaka då en av artisterna bakom bidraget inte har möjlighet att resa till Rumänien. Låten ersätts av bidraget ”All This Love” som framförs av duon Alex Parker och Bastien.

 

Tävlingsupplägg

Onlineröstning

Mellan den 5:e och 10:e februari kommer de 46 utvalda bidragen att tävla om sammanlagt 20 platser i den fortsatta uttagningen. Det kommer att bli en juryomröstning samtidigt som även publiken får vara med och rösta på sina favoriter, där juryn slutligen utser 15 låtar och publiken fem låtar. Resterande åker ut.

 

Semifinal

De 20 bidragen som väljs ut från onlinemomentet kommer sedan att få tävla i en semifinal den 12:e februari som direktsänds i TVR. Alla låtar framförs live i programmet och sedan är det upp till en jury att välja ut 10 bidrag som kvalar in till finalen. Tittarna får således inte tycka till om resultatet, i alla fall inte rösta.

 

Finalen

Själva finalavgörandet äger rum den 5:e mars då de tio finalisterna tävlar om segern. Nu får tittarna vara med och rösta tillsammans med jury och bidraget som får högst totalpoäng efter att alla parter sagt sitt kommer att få representera Rumänien i Eurovision 2022.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen