Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

”I Don’t Feel Hate” för Tyskland i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: NDR
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Efter att tyska NDR tidigare i februari meddelade Tysklands artistval Jendrik Sigwart har nu hans officiella bidrag släppts för publiken.

Bidraget som har tagits fram heter ”I Don’t Feel Hate” och här nedan är den officiella musikvideon:

 

Fakta om valet

Precis som ifjol utsåg NDR Tysklands artist och tävlingsbidrag med hjälp av en rekryterad publikpanel samt expertjury som tillsammans fick rösta fram en vinnare. Detta besked kom redan i början av juli 2020 då den tyska delegationschefen Alexandra Wolfslast och NDR:s underhållningschef Thomas Schreiber bekräftade upplägget till sajten ESC Kompakt. Denna metod användes istället för att hålla en nationell uttagning/final där publiken får vara med och tycka till.

Själva omröstningen pågick under en större del av andra halvåret 2020 och gick, enligt uppgifter från den tyska Eurovisionsidan ESC Kompakt, in i sin slutfas i november/december. I samma veva kom besked att fjolårsrepresentanten Ben Dolic valt att tacka nej att tävla för Tyskland igen, vilket han gick ut med via sitt Instagramkonto. Mot slutet av december ifjol kom beskedet att jurygrupperna hade gjort sitt slutval och att en artist och ett tävlingsbidrag nu hade valts ut. Däremot dröjde det först till början av februari innan artistvalet blev officiellt och ett par veckor efter det beskedet släppts tävlingsbidraget.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen