Vilka tävlar i OGAE Second Chance Contest 2023?

Norska duon Marcus & Martinius representerar Sverige. Foto: ESC-Panelen

PANELEN TIPSAR. Senare under året kommer årets OGAE Second Chance Contest att avgöras genom omröstningar bland de OGAE-anslutna klubbarna runt om i världen. Men redan nu till sommaren är startfältets tävlingsbidrag utvalda.

 

Fakta om årets upplaga

I år är det Melodifestivalklubben i Sverige som arrangerar denna inofficiella tävling vilket är planerat att ske i Eskilstuna senare under det här året. Detta är tack vare gruppen Medina som vann förra årets OGAE-omröstning med ”In i dimman”.

Totalt deltar 23 bidrag i denna upplaga där det är de OGAE-anslutna klubbarna som är med och röstar fram vinnaren. Startfältet har utsetts av respektive lands klubb med undantag för OGAE Rest of the World som i år röstade fram Moldaviens bidrag ”Yummy Mommy” med SunStroke Project som sitt val. Det bör noteras att det är bara länder som hade någon form av publikuttagning inför ESC 2023 som kan ha fått med bidrag i OGAE-startfältet. Internval kan således ej tävla här.

 

När pågår omröstningarna?

Omröstningarna sker som sagt i OGAE-klubbarna mellan juni och augusti 2023. Senast den sista augusti skickar alla anslutna klubbar sina resultat till värdlandet, alltså Sveriges Melodifestivalklubb, som sammanställer resultatet som förmodligen lär bli känt någon gång under hösten.

 

Startfältet

Nedan presenteras startfältets tävlingsbidrag enligt den lottade startordningen. Sveriges startposition lottades separat.

 


 

Kommentera