Så var Eurovision Pre-Party Riga 2019

EUROVISIONFESTER. Fredagen den 12:e april anordnades den andra Eurovision-förfesten för säsongen: Eurovision Pre-Party Riga 2019 i Lettlands huvudstad Riga. Här berättar vi mer om vilka artister som deltog samt länkar till framträdanden och intervjuer! Bilden ovanför föreställer några av de artister som deltog vid eventet.

 

Vad hände i Riga?

Lettland anordnade även i år ett Eurovision Pre Party i Riga, och årets fest ägde rum på Crystal Club konserthall i Riga med Roberto Meloni kvällens värd. Till skillnad från det föregående eventet i Amsterdam (Eurovision in Concert) deltog endast fyra artister i Riga-eventet. Två av dem tävlar i årets Eurovision och två av dem tävlade i nationella uttagningar till årets Eurovision, men kom inte hela vägen fram.

 

Medverkande artister (tävlande i Eurovision 2019)

 

Gästartister (från nationella uttagningar)

 

 

Kommande Pre Partyn

Riga-eventet var alltså det andra Pre Partyt för säsongen. Ytterligare fester är inplanerade och så här ser datumen ut:

 

  • 14 april: London Eurovision Party (har ägt rum, resultatartikel kommer senare)
  • 19-20 april: Eurovision Spain Pre-Party, Madrid. Info »
  • 24 april: Moscow Eurovision Preparty, Moskva. Info »

 


 

Kommentera