Så var Eurovision Pre-Party Riga 2019


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: Eurovision Radio International

EUROVISIONFESTER. Fredagen den 12:e april anordnades den andra Eurovision-förfesten för säsongen: Eurovision Pre-Party Riga 2019 i Lettlands huvudstad Riga. Här berättar vi mer om vilka artister som deltog samt länkar till framträdanden och intervjuer! Bilden ovanför föreställer några av de artister som deltog vid eventet.

 

Vad hände i Riga?

Lettland anordnade även i år ett Eurovision Pre Party i Riga, och årets fest ägde rum på Crystal Club konserthall i Riga med Roberto Meloni kvällens värd. Till skillnad från det föregående eventet i Amsterdam (Eurovision in Concert) deltog endast fyra artister i Riga-eventet. Två av dem tävlar i årets Eurovision och två av dem tävlade i nationella uttagningar till årets Eurovision, men kom inte hela vägen fram.

 

Medverkande artister (tävlande i Eurovision 2019)

 

Gästartister (från nationella uttagningar)

 

 

Kommande Pre Partyn

Riga-eventet var alltså det andra Pre Partyt för säsongen. Ytterligare fester är inplanerade och så här ser datumen ut:

 

  • 14 april: London Eurovision Party (har ägt rum, resultatartikel kommer senare)
  • 19-20 april: Eurovision Spain Pre-Party, Madrid. Info »
  • 24 april: Moscow Eurovision Preparty, Moskva. Info »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen