Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Så var Eurovision Pre-Party Riga 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISIONFESTER. Fredagen den 12:e april anordnades den andra Eurovision-förfesten för säsongen: Eurovision Pre-Party Riga 2019 i Lettlands huvudstad Riga. Här berättar vi mer om vilka artister som deltog samt länkar till framträdanden och intervjuer! Bilden ovanför föreställer några av de artister som deltog vid eventet.

 

Vad hände i Riga?

Lettland anordnade även i år ett Eurovision Pre Party i Riga, och årets fest ägde rum på Crystal Club konserthall i Riga med Roberto Meloni kvällens värd. Till skillnad från det föregående eventet i Amsterdam (Eurovision in Concert) deltog endast fyra artister i Riga-eventet. Två av dem tävlar i årets Eurovision och två av dem tävlade i nationella uttagningar till årets Eurovision, men kom inte hela vägen fram.

 

Medverkande artister (tävlande i Eurovision 2019)

 

Gästartister (från nationella uttagningar)

 

 

Kommande Pre Partyn

Riga-eventet var alltså det andra Pre Partyt för säsongen. Ytterligare fester är inplanerade och så här ser datumen ut:

 

  • 14 april: London Eurovision Party (har ägt rum, resultatartikel kommer senare)
  • 19-20 april: Eurovision Spain Pre-Party, Madrid. Info »
  • 24 april: Moscow Eurovision Preparty, Moskva. Info »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen