Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

16 bidrag presenterade till Portugals Festival da Cançao 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Portugals nationella TV-bolag RTP har nu i januari 2019 bekräftat vilka 16 artister med tillhörande bidrag som tävlar i Portugals nationella uttagning Festival da Cançao 2019, där priset är att bli Portugals representant i Eurovision 2019.

 

Startfältet

Följande artister är utvalda att tävla (i bokstavsordning efter artist):

 

 1. Ana Cláudia – ”Inércia”
 2. Calema – ”A Dois”
 3. Conan Osíris – ”Telemóveis”
 4. Dan Riverman – ”Lava”
 5. Ela Limão – ”Mais Brilhante Que Mil Sóis”
 6. Filipe Keil – ”Hoje”
 7. João Campos – ”É o Que É”
 8. Lara Iaquiz – ”O Lugar”
 9. Madrepaz – ”Mundo a Mudar”
 10. Mariana Bragada – ”Mar Doce”
 11. Marlon – ”O Jantar”
 12. Matay – ”Perfeito”
 13. Mila Dores – ”Debaixo do Luar”
 14. NBC – ”Igual a Ti”
 15. Soraia Tavares – ”O Meu Sonho”
 16. Surma – ”Pugna”

 

Bidragens studioversioner är presenterade och finns att lyssna på via denna länk.

 

Fakta om uttagningen

RTP fortsätter alltså med uttagningen Festival da Cançao, som även detta år består av två semifinaler och en final. Från början bjöds 14 låtskrivare in till tävlingen av RTP för att själva göra varsin låt och tillsätta en artist till sitt bidrag. Ytterligare två låtskrivare fick sedan chansen att delta i tävlingen och dessa platser tillsattes genom två olika jokertävlingar i höstas (2018). Några veckor före denna presentation genomförde RTP en semifinallottning där man lottade in de då 16 låtskrivarna in i de två semifinalerna, och nu har man alltså meddelat vilka artister och bidrag som valts ut till årets tävling.

 

När sänds programmen?

Semifinalerna sänds lördagarna den 16:e och 23:e februari medan finalen avgörs den 2:a mars. Varje program kommer att ha sin egen programledare som byts ut efter avklarad show. I den första semifinalen blir det duon Sónia Araújo & Tânia Ribas de Oliveira, i den andra semin blir det Jorge Gabriel & José Carlos Malato och i finalen kommer Filomena Cautela & Vasco Palmeirim vara värdar för sändningen. Under alla tre showerna kommer Inês Lopes Gonçalves vara värd i green room.

 

Portugal i Eurovision 2018

Portugal tog storslam i Eurovision 2017 då Salvador Sobral tog hem en mycket efterlängtad seger, eftersom att Portugal fram tills då var det land som väntat längst på sin första seger i Eurovision. Detta ledde till att man fick arrangera fjolårets (2018) tävling som hölls i Lissabon och att Portugal för första gången någonsin blev direktkvalificerad till finalen. På hemmaplan blev det sångerskan Claudia Pascoal (och även hennes låtskrivare Isaura) som fick äran att tävla för Portugal med låten ”O Jardim”. Men någon ny succé blev det inte för Portugal som istället fick finna sig i att komma på allra sista plats av 26 tävlande.

Så här såg liveframträdandet ut i finalen:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen