RAFAŁ representerar Polen i Eurovision 2021

Foto & copyright: TVP
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Polska TV-bolaget TVP har in det sista varit hemlighetsfulla kring vilken artist som de ska skicka till Eurovision 2021, men nu är valet officiellt! Den 12:e mars stod det nämligen klart att den som får åka till Rotterdam är artisten RAFAŁ.

 

Hur gjordes valet?

Ifjol utsågs artist och bidrag via den mindre uttagningen Szansa na Sukces, men i år gjordes det internt. Valet föll på RAFAŁ, eller Rafał Brzozowski som han egentligen heter, som en del säkert känner igen från fjolårets Junior Eurovision där han var en av programledarna. Till vardags arbetar Rafał som artist och programledare, däribland för showerna The Name of the Tune och Wheel of Fortune. Rafał har även tävlat i polska The Voice som sedan ledde till att han kunde släppa en första singel och sedan ett debutalbum!

Bidraget som Rafał får med sig till Rotterdam heter ”The Ride” och är gjord av det svenska låtskrivarteamet Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson och Johan Mauritzson. Låten går att ta del av i klippet nedan!

 

Vad tycker du om Polens artist- och bidragsval? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera