Resultat avgjorda uttagningar vecka 4, 2021

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under föregående vecka. Denna gång handlar det om Frankrikes final, Litauens semifinal och Norges tredje heat.

 

france_smallFrankrike: C’est vous qui décidez – Final

Det blir sångerskan Barbara Pravi med bidraget “Voilà” som kommer att få representera Frankrike i Eurovision 2021. Det stod klart i finalen i den nationella uttagningen Eurovision France – C’est vous qui décidez som avgjordes den 30:e januari 2021. Så här såg det ut när vinnaren framförde vinnarlåten i sändningen:

 

Så var finalen

Finalen hade 12 akter som tävlade vilka hade valts ut efter en nationell antagning där sedan jurygrupper och publiken fick rösta fram sin vinnare. Detta skedde i tre rundor varav två där resultaten hemlighölls och en öppen omröstning. Först fick publiken rösta vidare sju av de 12 låtarna och sedan fick programmets jury komplettera med ett wildcard bland låtarna publiken valt bort. Sedan genomfördes ytterligare en omröstning där juryn respektive publiken fick rösta och nu offentliggjordes också poängen.

I omröstningen i den avgörande rundan hade juryn och tittarna vardera 420 poäng att dela ut till bidragen. Var och en av de tio jurymedlemmarna delade ut de fasta poängen 2, 4, 6, 8, 10 och 12 poäng. Även publikens poäng fördelades ut i fasta summor som här var 10, 20, 30, 50, 60, 70, 80 och 100 poäng. Vinnaren blev låten med högst totalpoäng efter juryns och tittarnas dom.

Angående resultatet hade såväl juryn som tittarna samma etta (Barbara Pravi) medan juryn hade Juliette Moraine som tvåa och Pony X som trea, vilka tittarna hade på fjärde och femte plats. Tittarnas tvåa var Casanova, som blev sexa hos juryn, och trean var Amui, som juryn satte på sista plats. Trots de lägre summorna från tittarna blev det ändå juryns tvåa Juliette Moraine och trea Pony X som hamnade tvåa och trea i totala läget.

 

Hela resultatet

Till sist, så här placerade sig bidragen i finalen:


Första omgången

De fetmarkerade bidragen gick vidare till finalomgången tack vare publikens röster. Den fetmarkerade med (wildcard) efter sig valdes ut av programmets jury.

Finalomgången (Topp 8)

Varje juryperson delade ut poängen 2, 4, 6, 8, 10 och 12 poäng medan tittarna delade ut de fasta summorna 10, 20, 30, 50, 60, 70, 80 och 100 poäng. Bägge parter delade vardera ut 420 poäng till bidragen.

Nedan är bidragen enligt totalresultatet (jury- + tittarpoäng):

 1. Barbara Pravi – “Voilà” (104 + 100 = 204p)
 2. Juliette Moraine – “Pourvu Qu’on M’Aime” (76 + 60 = 136p)
 3. Pony X – “Amour Fou” (74 + 50 = 124p)
 4. Casanova – “Tutti” (22 + 80 = 102p)
 5. Cephaz –“On A Mangé Le Soleil” (52 + 30 = 82p)
 6. Amui – “Maeva” (8 + 70 = 78p)
 7. LMK – “Magique” (66 + 10 = 76p)
 8. 21 Juin Le Duo – “Peux-Tu Me Dire?” (18 + 20 = 38p)

 

 

norway_smallNorge: Norsk MGP – heat 3

Det tredje heatet i Norges Norsk MGP 2021 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande resultat i de tre duellerna:

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Dinaye – Own Yourself
 2. Big Daddy Karsten – Smile

 


Duell 2 (i startordning)

 1. Emmy – Witch Woods
 2. Ole Hartz – Vi er Norge

 


Avgörande duellen (i startordning)

 1. Big Daddy Karsten – Smile
 2. Emmy – Witch Woods

 

 

Det här resultatet innebär således att Emmy med bidraget “Witch Woods” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Big Daddy Karsten med bidraget “Smile”, Dinaye med bidraget “Own Yourself” och Ole Hartz med bidraget “Vi er Norge” får en än gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Den omröstningen sker den 15:e februari.

* Utöver heatets vinnare är sedan tidigare åtta bidrag redan klara att tävla i finalen, varav 6 av dem är är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Bland de direktkvalificerade var det den här gången Kaja Rode med sitt finalbidrag Feel Again som gästade programmet.

Om du missade sändningen går det att se i sin helhet via denna länk.

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes i programmets början. Därefter fick tittarna ett par minuters möjlighet i varje duell för att rösta på sina favoriter. Det gick bara att rösta i aktuell duell. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

 

lithuania_smallLitauen: Pabandom iš naujo – semifinal

Semifinalen i Litauens Pabandom iš naujo är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till finalen:

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 • 6. Milita Daikerytė – Shadows (8 + 3 = 11p)
 • 7. Gabrielius Vagelis – My Guy (6 + 4 = 10p)
 • 8. Norbertas – Man In Need (2 + 6 = 8p)
 • 9. Be U – Love Yourself (1 + 7 = 8p)
 • 10. Aistė Brokenleg – Home (4 + 1 = 5p)

 

Notera att bidrag med samma totalsumma rangordnas enligt juryns ordning.

 


 

Kommentera