Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Jonida Maliqi representerar Albanien i Eurovision 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Lördagen den 22 december 2018 avgjordes Albaniens uttagning Festivali i Këngës 57, där det efter en juryomröstning blev sångerskan Jonida Maliqi som tog hem segern med låten ”Ktheju tokës”. Därmed blir det hon som i maj får åka till Tel Aviv och tävla för Albanien i Eurovision Song Contest 2019.

 

Hela resultatet

Så här placerade sig bidragen i finalen:

 

 1. Jonida Maliqi – ”Ktheju tokës”, 228 poäng
 2. Lidia Lufi – ”Rrëfehem”, 219 poäng
 3. Eranda Libohova – ”100 pyetje”, 181 poäng
 4. Dilan Reka – ”Karma”, 169 poäng
 5. Soni Malaj – ”Më e fortë”, 166 poäng
 6. Klint Çollaku – ”Me jetë”, 163 poäng
 7. Elton Deda – ”Qetësisht”, 156 poäng
 8. Marko Strazimiri & Imbro – ”Leyla”, 142 poäng
 9. Bojken Lako – ”Jeto jetën”, 138 poäng
 10. Gjergj Leka – ”Një ditë tjetër”, 131 poäng
 11. Eliza Hoxha – ”Peng”, 127 poäng
 12. Alar Band – ”Dashuria nuk mjafto”, 124 poäng
 13. Orgesa Zaimi – ”Hije”, 121 poäng
 14. Artemisa Mithi & Febi Shkurti – ”Dua ta besoj”, 113 poäng

 

Tycker du att Albanien valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 

Fakta om Albaniens uttagning

I årets Festivali i Këngës, som för övrigt var den 57:e i ordningen, valdes 22 artister ut att tävla. Till skillnad mot de senaste årens upplagor av FiK tävlade alla artister i bägge semifinalerna. I den första semifinalen framfördes låtarna till en liveorkester, och i den andra semifinalen till förinspelad musik. Därefter röstade jury fram de artister som de tyckt bäst om till final, och totalt valdes 14 av 22 ut till finalen. I finalen var det sedan åter upp till jury att bestämma vilken artist som ska få tävla för Albanien i Eurovision 2019.

Albanien är det första landet för säsong 2019 som är helt klar med sitt artist- och bidragsval, samt därefter också släppt sitt bidrag officiellt. Sedan tidigare är även Cypern klar med artist- och bidragsval, men deras bidrag släpps vid ett senare tillfälle. Även Armenien är i skrivande stund (22 december 2018) klar, dock endast med sitt artistval.

Under finalen uppstod tekniska missar för två av de tävlande (Eranda Libohova och Marko Strazimiri & Imbro). Bägge två fick ta om sina nummer igen, men ingen av dem vann.


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen