Här är kvartsfinalisterna i Sloveniens EMA Freš 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter fyra veckor med dueller, veckofinaler och uppsamlingsheat har startfältet i Sloveniens nykomlingstävling EMA Freš gått från 24 till 14.

I januari kommer dessa bidrag att tävla om fyra EMA-platser, men först väntar kvartsfinaler. Inför dessa presenterar vi vilka bidrag som har kvalat vidare.

 

Startfältet

Här nedan presenteras de 14 artister med tillhörande bidrag som tävlar. Tills vidare listas de i alfabetisk ordning, men de kommer senare att fördelas in i dueller.

Anja Vodošek- “Maniac”

De Liri – “Obstajam”

Emma – “Moja Sreča”

Ina – “Moj Dopamin”

Jaka Hliš – “Svoje Sreče Krojač“

Jon Vitezič – “Jesus Style”

Katja Kos – “Deadly Flower”

Leya Leanne – “Naked”

LPS (Last Pizza Slice) – “Disco”

LUMA – “All in”

Marijan Novak & Špela Velikanje – “I Am So In Love”

Mia Vučković – “Telenovela”

Nika S. – “Počakaj Me”

Stela Sofia – “Tu In Zdaj”

 

Tävlingsupplägget

Vad är EMA Freš?

Inledningsvis har årets EMA-uttagning startat med rookieuttagningen EMA Freš där artister som är mellan 16 och 29 år och som hittills bara har släppt maximalt tre kommersiella låtar i sin musikkarriär får delta. De 24 artisterna möttes först i dueller där två bidrag ställdes mot varandra i varje duell innan publiken sedan fick bestämma en vinnare per duell. Under tre veckors tid genomfördes fyra dueller per vecka där veckofinalisterna ställdes mot varandra i en avgörande veckofinal där tre bidrag röstades fram. När alla tre tävlingsveckor var över genomfördes en fjärde vecka, ett s.k. uppsamlingsheat, där 15 bidrag som röstats ut delades upp i grupper om tre där en daglig publikomröstning avgjorde resultaten.

Efter alla omröstningar hade startfältet reducerats ned från 24 till 14 och då väntar två kvalfinaler som ska avgöra sammanlagt fyra bidrag som får tävla vidare i EMA.

 

EMA 2022

Inför EMA kommer RTVSLO att välja ut 16 bidrag från en nationell antagning/specialinbjudningar som från början får tävla genom två semifinaler. Vilka dessa 16 tävlande är presenterades officiellt den 19:e december. Utöver dessa tävlande tillkommer de fyra jokrarna från EMA Freš.

De sammanlagt 20 bidragen i EMA kommer sedan att fördelas ut på tio bidrag á två semifinaler och med hjälp av lika delar jury- som tittarröstning röstas topp 6 per semifinal vidare till finalen. Totalt går 12 bidrag till final där vinnaren koras.

 


 

Kommentera