Nedräkning till Tel Aviv: 9 dagar till start

NYHETSSAMMANFATTNING. Vi börjar nedräkningen till Eurovision 2019 på allvar i och med att repetitionerna nu har dragit igång. Varje dag kommer ni därför få ett sammandrag av vad som har hänt dag för dag. Detta är alltså en nyhetssammanfattning för den 5:e maj 2019.

 

Repetitionerna i arenan

Det var nu dags för länderna i den andra halvan i semi 1 att göra sina första repetitioner på scenen i Expo Tel Aviv, vilka var länderna med startnummer 10-17. Varje land fick 30 minuter tillgodo på scenen och under dagen följde även konsultationer backstage, bland annat i Viewing Room där delegationerna fick möjlighet att göra korrigeringar i de bandade inslagen. Avslutningsvis fick alla länder ha varsin kortare pressträff kallat ”Meet & Greet”.

 

Repetitionsklipp & pressträffar

Här följer länkar till var ni hittar klipp från repetitionerna:

 

 

 

Recap från dagen

Avslutningsvis följer ett sammandrag av repetitionsdagen som satts ihop av teamet på Eurovision.tv:

 

 

Oddscheck semi 1

Till sist vill vi också ta en titt på om oddsen har förändrats något sedan repetitionerna drog igång. Eftersom det bara är semi 1-länder som hittills repeterat tar vi bara upp semifinal 1 nedan. Men vi kommer göra liknande oddschecks för semi 2 och även helhetsmässigt framöver.

 

Resultat av oddsmätningen

Länderna ovanför det gråa strecket är de länder som oddsen idag gissar har störst chans att nå finalen. Notera att det är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds, och att förändringar kan ha skett efter vår mätning som gjordes den 5:e maj strax ca kl. 22:15 CEST. Vi har hämtat statistiken nedan från sajten Eurovisionworld.com:

(Inom parentes står placering vid föregående mätning, som gjordes den 4:e maj strax före kl. 22:30 CEST).

 

 • #01 (01). Grekland*
 • #02 (02). Cypern
 • #03 (03). Island*
 • #04 (04). Tjeckien
 • #05 (07). Australien*
 • #06 (05). Ungern
 • #07 (06). Slovenien
 • #08 (08). Serbien
 • #09 (10). Belgien*
 • #10 (09). Estland*

 • #11 (11). Portugal*
 • #12 (12). Polen
 • #13 (13). San Marino*
 • #14 (14). Vitryssland
 • #15 (16). Georgien*
 • #16 (15). Finland
 • #17 (17). Montenegro

 

Kommentar

Alla länder i semi 1 har nu repeterat varsin gång och trots det så är det ganska lite förändringar just nu. Den som gjort störst hopp uppåt är Australien som går från sjua till femma, vilket petar ned Ungern och Slovenien varsin placering. Även Belgien rankas lite högre medan Estland ligger nära gränsen att trilla ut. I bottenplaceringarna är det skifte mellan Georgien och Finland. I övrigt är det inga förändringar.

Notering: Länder markerade med en Asterix (*) hade repeterat samma dag, men före, som mätningen gjordes.

 

Fler nyhetsuppdateringar följer

Detta var dagens uppdatering, imorgon kommer ytterligare nyhetssammanfattning bland annat efter att länderna i den första halvan i semi 2, däribland Sveriges representant John Lundvik, har repeterat för första gången!

 

Happy Eurovision!

/ESC-Panelen

 


 

Kommentera