Inför PreParty ES – At Home 2020

EUROVISION PRE PARTYN. I coronatider som vi upplever nu under 2020 stängs det mesta ned, eller för den delen flyttas över digitalt. Imorgon lördag med start 22:00 CEST äger ett sådant event rum, det handlar om det spanska PreParty ES som i år fått den extra titeln PreParty ES – At Home!

Initialt skulle själva festen ha ägt rum både fredagen den 10:e och lördagen den 11:e april i Madrid, men nu blir det en digital festkväll den 11:e april där inte mindre än 24 artister, varav 20 som var tilltänkta den senaste upplagan, deltar via en sändning på Eurovision Spains YouTube-kanal. Sändningen startar kl 22:00 CEST och pågår i ca tre timmar med Barei, Blas Cantó, Krista Siegfrids och Víctor Escudero som värdar.

Här nedan går det att följa sändningen:

 

Deltagande artister


Här följer nu information om de artister som förväntas dyka upp i sändningen (med reservation för ev. förändringar och tillägg).

 

Eurovision 2020-artister

 • Australien: Montaigne
 • Bulgarien: Victoria
 • Irland: Lesley Roy
 • Italien: Diodato
 • Kroatien: Damir Kedžo
 • Lettland: Samanta Tīna
 • Litauen: The Roop
 • Moldavien: Natalia Gordienko
 • Nordmakedonien: Vasil
 • Rumänien: Roxen
 • San Marino: Senhit
 • Schweiz: Gjon’s Tears
 • Serbien: Hurricane
 • Slovenien: Ana Soklič
 • Storbritannien: James Newman
 • Sverige: The Mamas
 • Tjeckien: Benny Cristo
 • Tyskland: Ben Dolic
 • Ukraina: Go_A
 • Vitryssland: VAL

 

Gästartister

 • Poli Genova (Bulgarien 2011 & 2016)
 • Lucía Pérez (Spanien 2011)
 • Melani García (Spanien i Junior ESC 2019)
 • Zlata Ognevich (Ukraina 2013)

 

Säsongens Eurovision Pre Partyn


Initialt var det tänkt att minst tre så kallade Eurovision Pre Partyn skulle äga rum inför Eurovision 2020, men sedan tävlingen ställdes in blev även festerna inställda. London Eurovision Party har dock ägt rum vid inte mindre än två tillfällen, då värdinnan SuRie kört en egen digital variant från sitt hem. Däremot ställdes den populära Eurovision in Concert i Amsterdam in. Det spanska partyt blir således det enda Pre Partyt som samlar många artister vid samma tillfälle.

Med all sannolikhet återkommer alla fester i ordinarie form igen 2021, men det är ju såklart beroende på efterfrågan och om myndigheterna då släppt på alla lokala förbud kring stora folksamlingar.

 


 

Kommentera