Inför Eurovision 2019: Sammanfattning semi 1

INFÖR EUROVISION 2019. Vi har nu nått halvtid i vår uppladdning Inför Eurovision 2019 i Tel Aviv. Hittills har ni kunnat ta del av vad vi tycker och tror för resultat för länderna som tävlar i semifinal 1 samt de tre direktkvalificerade länderna som röstar i den semin.

Eftersom att alla dessa delar nu är publicerade kommer här en sammanfattning med länkar till respektive artikel. Efter att resterande delar i serien är publicerade kommer ni även få se totaluppställningar för våra betyg (det dyker upp här på sajten i början av maj).

 

Semifinal 1 (14:e maj)

 1. Cypern: Tamta – Replay
 2. Montenegro: D-Moll – Heaven
 3. Finland: Darude feat. Sebastian Rejman – Look Away
 4. Polen: Tulia – Fire of Love (Pali się)
 5. Slovenien: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
 6. Tjeckien: Lake Malawi – “Friend of a Friend
 7. Ungern: Joci Pápai – Az én apám
 8. Vitryssland: ZENA – “Like It
 9. Serbien: Nevena Božović – Kruna
 10. Belgien: Eliot – Wake Up
 11. Georgien: Oto Nemsadze – Sul tsin iare
 12. Australien: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity
 13. Island: Hatari – Hatrið mun sigra
 14. Estland: Victor Crone – Storm
 15. Portugal: Conan Osíris – Telemóveis
 16. Grekland: Katerine Duska – Better Love
 17. San Marino: Serhat – Say Na Na Na

 

 •  Tävlar ej: Ukraina: Maruv – ”Siren Song”

 

Extraröstande länder* i semi 1

 

* De extraröstande länderna är direktkvalificerade tack vare att de antingen betalar mest pengar till EBU (”Big Five”-länderna Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) eller är värdland, som i år är Israel.

Notering: I januari bestämdes det genom lottning vilka länder som ska extrarösta i respektive semifinal (det är tre länder per semifinal). I semifinalerna röstar de extraröstande länderna på samma sätt som semifinalländerna gör, men de tävlar alltså inte vilket gör att de rankar alla länder i den semin (för ett tävlingsland kan man ranka alla utom sig själv). Lotten föll på att Israel, Frankrike och Spanien ska sända och rösta i denna semifinal.

 

Sammanfattning i videoform

Vill du även höra alla låtar i en snabbversion kommer här ett officiellt recap:

 


 

Kommentera