Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Eurovision 2019: Sammanfattning semi 1

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


INFÖR EUROVISION 2019. Vi har nu nått halvtid i vår uppladdning Inför Eurovision 2019 i Tel Aviv. Hittills har ni kunnat ta del av vad vi tycker och tror för resultat för länderna som tävlar i semifinal 1 samt de tre direktkvalificerade länderna som röstar i den semin.

Eftersom att alla dessa delar nu är publicerade kommer här en sammanfattning med länkar till respektive artikel. Efter att resterande delar i serien är publicerade kommer ni även få se totaluppställningar för våra betyg (det dyker upp här på sajten i början av maj).

 

Semifinal 1 (14:e maj)

 1. Cypern: Tamta – Replay
 2. Montenegro: D-Moll – Heaven
 3. Finland: Darude feat. Sebastian Rejman – Look Away
 4. Polen: Tulia – Fire of Love (Pali się)
 5. Slovenien: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
 6. Tjeckien: Lake Malawi – “Friend of a Friend
 7. Ungern: Joci Pápai – Az én apám
 8. Vitryssland: ZENA – “Like It
 9. Serbien: Nevena Božović – Kruna
 10. Belgien: Eliot – Wake Up
 11. Georgien: Oto Nemsadze – Sul tsin iare
 12. Australien: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity
 13. Island: Hatari – Hatrið mun sigra
 14. Estland: Victor Crone – Storm
 15. Portugal: Conan Osíris – Telemóveis
 16. Grekland: Katerine Duska – Better Love
 17. San Marino: Serhat – Say Na Na Na

 

 •  Tävlar ej: Ukraina: Maruv – ”Siren Song”

 

Extraröstande länder* i semi 1

 

* De extraröstande länderna är direktkvalificerade tack vare att de antingen betalar mest pengar till EBU (”Big Five”-länderna Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) eller är värdland, som i år är Israel.

Notering: I januari bestämdes det genom lottning vilka länder som ska extrarösta i respektive semifinal (det är tre länder per semifinal). I semifinalerna röstar de extraröstande länderna på samma sätt som semifinalländerna gör, men de tävlar alltså inte vilket gör att de rankar alla länder i den semin (för ett tävlingsland kan man ranka alla utom sig själv). Lotten föll på att Israel, Frankrike och Spanien ska sända och rösta i denna semifinal.

 

Sammanfattning i videoform

Vill du även höra alla låtar i en snabbversion kommer här ett officiellt recap:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen