Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Resultat helgens uttagningar: 10-12 januari 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under föregående helg. Denna gång handlar det om heaten i Norge och Litauen samt Maltas första liveshow.

 

Lördagsprogrammen (11:e januari)

Norge: Norsk MGP – heat 1


I det första heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2020 blev det Raylee med låten “Wild” som tv-tittarna valde att rösta vidare till finalen den 15:e februari. Där kommer hon att möta ytterligare fyra heat-vinnare (heats som i skrivande stund – 11:e januari – ännu ej är avgjorda) samt de fem direktkvalificerade bidrag som juryn valde ut inför tävlingen drog igång. Vinnaren representerar Sydnorge.

I programmet medverkade också artisten Sondrey med sitt tävlingsbidrag Take My Time. Även om Sondrey är en av de tävlande artisterna i årets norska startfält är han också en av fem artister som är direktkvalificerad till finalen. Därför uppträdde han utom tävlan denna gång.

 

Hela resultatet

Bidragen möttes i total tre dueller, där tittarna hade all makt att avgöra resultatet. De två första duellerna var grunddueller där respektive vinnare sedan möttes i “gullduellen” där vinnaren korades. Också den med tittarnas hjälp. Så här placerade sig alla bidragen i heatet (de fetmarkerade gick vidare till sista duellen/vann heatet):

 

Duell 1 (enl. startordning):

 1. Geirmund – Come Alive
 2. Lisa Børud – Talking About Us

 

Duell 2 (enl. startordning):

 1. Kim Rysstad – Rainbow
 2. Raylee – Wild

 

Avgörande duell (enl. startordning):

 1. Lisa Børud – Talking About Us
 2. Raylee – Wild

 

 

Litauen: Pabandom iš naujo – heat 1


Det första heatet av Litauens Pabandom iš naujo är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna* hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna:

 

 • 1. Monika Marija – If I Leave” (12 + 12 = 24p)
 • 2. Baltos Varnos – Namų dvasia(10 + 10 = 20p)
 • 3. Meandi – DRIP” (10 + 8 = 18p)
 • 4. Gabrielius Vagelis – Tave čia randu” (7 + 6 = 13p)
 • 5. Andy Vaic – Why Why Why” (5 + 7 = 12p)
 • 6. Petunija – Show Ya” (6 + 5 = 11p)

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

* Programmet var förinspelat och juryn avlade sina poäng under inspelningen, medan tittarna hade möjlighet att rösta när programmet sändes ut i TV. Därefter adderades juryns och tittarnas poäng och bidragen med högst totalpoäng tog sig vidare i tävlingen.

 

Vi tycker till!

Av rättviseskäl valde vi att tycka till om heatets tävlande efter att resultatet var klart. Detta för att inte alla bidrag hade släppts innan sändningen.

Våra kommentarer och topplistor finns att läsa här.

 

Söndagsprogrammen (12:e januari)

Malta: X Factor – liveshow 1


Den första liveshowen i Maltas X Factor är avklarad, där 12 akter nu har blivit tio. Programmet avgjordes som så att alla tävlande gjorde varsitt sångframträdande samtidigt som tittarna kunde rösta. Den artist som fått lägst antal tittarröster fick sedan lämna tävlingen. Därefter fick juryn avgöra mellan ytterligare två akter om vem som skulle åka hem

 

Avgörande duell

Det blev gruppen Äldre (där Alexandra Alden är mentor) som fick göra upp om den sista platsen i nästa live-show. Så här blev resultatet:

 

Utslagen efter tittarröstningen:

 

Sing-Off (duell)

Den fetmarkerade artisten fick stanna kvar i tävlingen efter momentet Sing-Off (se hela momentet här).

 

Kvar i tävlingen (efter första omgången):

Tjejer (Ira Losco är deras mentor):

 

Killar (Ray Mercieca är deras mentor):

 

Grupper (Howard Keith är deras mentor):

 

Avslutningsvis

Tycker du det var rätt artister som gick vidare i helgens uttagningar eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen