Dags att rösta fram Israels tävlingsbidrag till Eurovision 2021

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Fram till måndag 25:e januari går det att vara med och rösta fram vilket tävlingsbidrag som sångerskan Eden Alene ska framföra i Eurovision 2021. Det står mellan tre bidrag som gick vidare från en första demoomröstning i december förra året.

 

Var sker röstningen?

För att rösta måste du ladda ned en app och där rösta på den låt du vill att Eden Alene ska framföra i Rotterdam. Det går att rösta max två gånger. Omröstningen är öppen till och med den 25 januari då en specialsändning i KAN sänds där den vinnande låten meddelas. Resultatet avgörs helt och hållet av omröstningen, dvs. publiken avgör Edens val!

De låtar som tävlar och som du kan välja bland är (i bokstavsordning):

 

Upplägg: Så väljer Israel till Eurovision 2021

I samband med att fjolårets Eurovision ställdes in stod det snabbt klart att Israel skulle skicka sin 2020-utvalda artist Eden Alene till Eurovision 2021. Själva tävlingsbidraget utses dock via en publik onlineuttagning som inleddes med en nationell antagning följt av en mindre demoomröstning där nio bidrag tävlade om tre platser i denna omröstning. Av de tre låtarna som gick vidare till slutomröstningen har två valts ut av onlineröstning och ett av en jury. Därefter släpptes nya officiella studioversioner av de tre bidragen med Eden Alene på huvudsång. Bidragen finns även tillgängliga i musikvideoform. Se klippen här nedan.

 

“La La Love”

 

“Set Me Free”

 

“Ue La La”


 

Kommentera