Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2021: Besked från Rotterdam i slutet av april

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: derooijfotografie/Pixabay.com

EUROVISION 2021. För att Rotterdam ska kunna behålla sitt värdskap ett år till kräver nu stadens borgmästare att staden får in ytterligare 6,7 miljoner euro i kassan (ca 73,2 miljoner svenska kronor).

Redan innan Eurovision 2020 ställdes in hade staden fått in drygt 15 miljoner euro (ca 164 miljoner svenska kronor) för att hålla evenemanget, men det krävs nu extra kapital eftersom en stor del av 2020-produktionen inte omfattades av försäkringar. Detta rapporterar den nederländska tidningen Rijnmond.

 

Besked nu i april

Enligt uppgifter kommer statsrådet i Rotterdam ta ett beslut i värdstadsfrågan för Eurovision 2021 den 23:e april, och detta för att EBU behöver veta senast i slutet av april om Rotterdam är redo för en Eurovision-sväng till. Om Rotterdam av något skäl säger nej kommer Nederländerna få till mitten av maj på sig att hitta en ersättningsstad.

Det är oklart vad som händer om både Rotterdam tackar nej och ingen annan nederländsk stad kan ta på sig uppdraget. En trolig lösning är att EBU får gå in och själva utse ett värdland, antingen genom direkt tillfrågan eller via budgivning som det brukar vara i Junior Eurovision. Men tills vi vet mer har alltså Rotterdam fortfarande första tjing på att få arrangera Eurovision 2021.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen