Eurovision 2021: Besked från Rotterdam i slutet av april

Foto & copyright: derooijfotografie/Pixabay.com

EUROVISION 2021. För att Rotterdam ska kunna behålla sitt värdskap ett år till kräver nu stadens borgmästare att staden får in ytterligare 6,7 miljoner euro i kassan (ca 73,2 miljoner svenska kronor).

Redan innan Eurovision 2020 ställdes in hade staden fått in drygt 15 miljoner euro (ca 164 miljoner svenska kronor) för att hålla evenemanget, men det krävs nu extra kapital eftersom en stor del av 2020-produktionen inte omfattades av försäkringar. Detta rapporterar den nederländska tidningen Rijnmond.

 

Besked nu i april

Enligt uppgifter kommer statsrådet i Rotterdam ta ett beslut i värdstadsfrågan för Eurovision 2021 den 23:e april, och detta för att EBU behöver veta senast i slutet av april om Rotterdam är redo för en Eurovision-sväng till. Om Rotterdam av något skäl säger nej kommer Nederländerna få till mitten av maj på sig att hitta en ersättningsstad.

Det är oklart vad som händer om både Rotterdam tackar nej och ingen annan nederländsk stad kan ta på sig uppdraget. En trolig lösning är att EBU får gå in och själva utse ett värdland, antingen genom direkt tillfrågan eller via budgivning som det brukar vara i Junior Eurovision. Men tills vi vet mer har alltså Rotterdam fortfarande första tjing på att få arrangera Eurovision 2021.

 


 

Kommentera