Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ukraina presenterar startfältet i Vidbir 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter månader av väntan kommer Ukraina med besked om vilka 16 artister som ska tävla i den nationella uttagningen Vidbir 2020, som är Ukrainas uttagning till Eurovision 2020.

 

Vilka tävlar?

Än så länge har bara artisterna meddelats, och fördelats in i de två semifinalerna. Så här ser deltagarlistan ut i alfabetisk ordning:


Semifinal 1 (8 februari)

 1. Assol
 2. CLOUDLESS
 3. GIO
 4. Go-A
 5. Jerry Heil
 6. Katya Chilly
 7. KRUTЬ
 8. [О]

Semifinal 2 (15 februari)

 1. David Axelrod
 2. Elina Ivashchenko
 3. FO SHO
 4. GARNA
 5. KHAYAT
 6. MOONZOO feat. F.M.F. Sure
 7. Oleksandr Poriadynskyi
 8. TVORCHI

 

Uttagningens upplägg

Precis som ifjol kommer Vidbir bestå av två semifinaler, vilka sänds den 8:e och 15:e februari. Därefter hålls finalen som avgörs den 22:a februari. I alla tre program är Serhii Prytula som programledare.

Resultatet av vilka som kvalificerar sig till final respektive när vinnaren sedan koras avgörs genom kombinerad jury- och tittarröstning. Juryn kommer att utgöras av trion Andrii Danylko (mer känd som Verka Serduchka, representerade Ukraina i Eurovision 2007), Tina Karol (artist och programledare, representerade Ukraina i Eurovision 2006) och Vitalii Drozdov (chef för Hit FM radio). Tina Karol ersätter tidigare jurymedlemmen Jamala.

För att undvika att landet åter behöver göra ett nytt sent avhopp i Eurovisionen valde produktionen bakom Vidbir att införa en ny regelklausul i tävlingen som säger att ingen artist i startfältet får ha haft några som helst uppträdanden i Ryssland eller på Krimhalvön sedan 2014, och dessutom inte ha några planerade sådana konserter eller arbeten (åtminstone fram till Eurovision 2020 är över). Klausulen införs efter att sångerskan Maruv, som vann fjolårets Vidbir, inte fick tävla för Ukraina eftersom hon inte kunde komma överens med TV-bolaget UA:PBC om sitt Eurovision-kontrakt. Bland annat för att hon var kontrakterad i Ryssland och hade planerade konserter i landet under förra våren.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen