Bekräftat: Maruv representerar INTE Ukraina i Eurovision 2019

EUROVISION 2019. I lördags (23:e februari) hölls Ukrainas nationella final av uttagningen Vidbir 2019. Efter två semifinaler skulle det äntligen bli en final där en vinnare skulle koras. Mycket riktigt korades en vinnare, i det här fallet sångerskan Maruv (bilden ovan), men nu dagar efter finalen ägt rum kommer nya besked…

…Nämligen att ukrainska TV-bolaget UA:PBC, som arrangerade årets ukrainska uttagning, nu väljer att dra tillbaka valet av artist och bidrag till Eurovision 2019. Anledningen sägs vara att man inte har lyckats komma överens gällande det avtal som måste signeras mellan artisten och TV-bolaget.

En av anledningarna till att detta misslyckats är att UA:PBC önskar att den som representerar Ukraina ska inte bara representera sig själv som artist utan att artisten blir som en talesperson för hela Ukraina och vad allt det står för. Artisten själv, Maruv alltså, reagerar i sina sociala medier över just formuleringarna kring det sistnämnda då hon vill representera sig själv som artist och inte som en politiker.

 

Vad blir då kontentan av detta?

Det tydligaste beskedet just nu är att Ukraina därmed tillfälligt står utan ena artist och ett tävlingsbidrag trots att man har arrangerat en nationell uttagning. Vi kan se paralleller till detta åren 2010 och 2011 då det också var en hel del bekymmer med valet till Eurovision.

Hur artist och bidrag ska väljs nu är högst oklart och vi kommer såklart att återkomma i frågan så snart som vi har fått ett besked. Innan vi vet vem det blir, så här såg Maruvs framträdande ut i finalen i lördags kväll:

 

I backspegeln: Finalens resultat

Mer fakta om Ukrainas uttagning och finalen finns på denna sida, och för dig som vill veta – så här placerade sig bidragen i den final som avgjordes i lördags:

  1. Maruv – “Siren Song” – 11 poäng (tävlar ej)
  2. Freedom Jazz – “Cupidon” – 10 poäng
  3. Kazka – “Apart” – 8 poäng
  4. Brunettes Shoot Blondes – “Houston” – 5 poäng
  5. Yuko – “Galyna guliala” – 5 poäng
  6. Anna Maria – “My Road” – 3 poäng

 

Blir det om månne någon av de andra i finalen som tävlar i Tel Aviv istället? Vem tror & hoppas du på?

 


 

Kommentera