Ukraina i Eurovision Song Contest 2019


« Ukraina NF 2018

Ukraina NF 2020 »


 

UKRAINAS UTTAGNING. Det ukrainska TV-bolaget UA:PBC har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel och gått ut med information om att den ukrainska uttagningen 2019 blir en fortsättning med Vidbir som kommer att hållas genom två semifinaler och en final. Uttagningen äger rum i februari 2019.

Vi kommer att följa Ukrainas uttagning anno 2019 med stor spänning och under själva uttagningen kommer vi såklart att tycka till om vad vi tänker om deras låtar och göra våra egna personliga topplistor. Skulle det bli ett internval istället för en final/uttagning så ger vi bara omdöme om vilken låt som TV-bolaget valt ut.

Denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över Ukrainas representant till Eurovision 2019 i Israel är utsedd.


Fakta om uttagningen

I uttagningen kommer 18 bidrag att tävla och vilka dessa är kommer att presenteras under januari 2019. Upplägget för Vidbir kommer annars att likna som det såg ut 2018: tv-tittarna delar makten med en tremannajury att rösta fram finalister och sedan vem som slutligen ska representera Ukraina i Eurovision 2019. Juryn kommer att bestå av Jamala (Eurovision-vinnare 2016), Andreiy Danilko (som spelar karaktären Verka Serduchka som även representerade Ukraina i Eurovision 2007) samt Eugene Filatov.

Programmen görs i samarbete mellan UA:PBC och den privata kanalen STB.


 

Datum & händelser

Dessa datum äger Vidbir 2019 rum:

 

  • 9 februari 2019: Semifinal 1

  • 16 februari 2019: Semifinal 2

  • 23 februari 2019: Finalen
 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen