Panelen tipsar: Stockholm Pride 2022

PANELEN TIPSAR. Under vecka 31 (1-7 augusti) pågår Stockholm Pride och vi tänkte tipsa om några av de evenemang som genomförs under denna vecka.

Inledningsvis vill vi säga att det här blir den första Stockholm Pride sedan 2019 som inte har några publikrestriktioner gällande coronapandemin. Det innebär att du och dina vänner kan mötas fysiskt vid de olika evenemangsområdena liksom att det planeras för en storslagen parad under lördagen.

 

Flera platser i Stockholm

Som vanligt pågår Pride på ett flertal platser runt om i Stockholm med framförallt föreläsningar, seminarier och utställningar under parollen Pride City och Pride House. Sedan finns det också möjlighet att besöka själva Prideområdet, Pride Park, där ett flertal artister kommer att uppträda under veckan.

Vi vill även tipsa om Pride Ung som är till för alla mellan 13 och 25 år med bland annat föreläsningar vid House och Java.

 

Var är alla evenemangsområden?

Pride Park: hålls vid Östermalms IP under hela veckan som ligger vid Södra Fiskartorpsvägen 2. Förutom olika scener och utställningar hittas även Kinkykvarteret här och nyheten Pride Family. Notera att det krävs biljett för att komma in.

Pride City: pågår på olika platser runt om i Stockholm city och dess närområden. Se dagsschemat för var och när dina evenemang genomförs.

Pride House: huserar i Clarion Hotel vid Skanstull (Ringvägen 98). Har öppet alla dagar till och med fredag mellan kl. 12-18. Observera att du måste ha biljett för att komma in.

Pride Ung: huserar i Kulturhuset Stadsteaterns lokal Lava samt i Pride House. Notera att Lava har 14 år som lägsta åldersgräns.

Biljetter till de olika evenemangen går att köpa via denna länk.

 

Några av höjdpunkterna

Schlagerkvällen, i år förlagd till Pride Park torsdagen den 4:e augusti mellan klockan 19.00-20.30. Här kommer ett flertal artister uppträda även om artistlistan än så länge är ganska hemlig.

Prideparaden, som blir av som den såg ut fram till 2019 dvs. att närmare 45 000 personer kommer att gå längs Stockholms gator i en glädjefest. Starten går vid Stadshuset på Kungsholmen och avslutas på Östermalms IP där Pride Park huserar. Paraden går att följa längs de gator som den passerar och det är gratis för alla!

Kärlekens mässa i Storkyrkan i Gamla stan avslutar hela Prideveckan i Stockholm på söndag (7:e augusti). Samma dag är det också en hel del ytterligare evenemang att ta del av.

 


 

Kommentera