Omar Rudberg: ”Alla kommer se mig hoppa och skutta i den där TV-rutan”

Foto & copyright: Florian Dezfoulian/TEN Music Group
Bilden är publicerad med tillstånd av TEN Music Group.

 MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Melodifestivalen fick vi en pratstund med Omar Rudberg som tävlar med låten ”Moving Like That”.

 

Artisten och skådespelaren Omar Rudberg blev väldigt känd när han blev en del av den framgångsrika FO&O tillsammans med Felix Sandman, Oscar Enestad och Oscar Molander. Gruppen tävlade i Melodifestivalen (då hade Molander slutat) 2017 med Gotta Thing About Yousom tog dem till final. En kort tid senare meddelade de tre att de skulle gå solo och sedan dess har Omar satsat på sin egen karriär både inom musiken och inom skådespeleriet, inte minst senast i år i succéserien Young Royals på Netflix.

– Young Royals har varit ett av de roligaste projekten jag har varit med om i hela mitt liv. Det har varit en helt ny värld för mig med skådespeleriet och film, och jag är så tacksam och glad över att jag fick rollen som Simon och att vi ska få göra en till säsong! Det kan inte bli bättre, det är nästan för bra för att vara sant, berättar Omar.

 

Vad har du fått för feedback från fansen angående serien?

– Fansen har verkligen blivit helt kära i serien och i karaktärerna och storyn som vi berättar och det är bara så roligt att se att människor från så olika delar av världen följer oss och supportar oss och lyssnar på min musik. Det är sjukt verkligen, säger Omar.

 

Har haft Melodifestivalen i åtanke

Efter att FO&O gått skilda vägar har alla tre i gruppen testat på att tävla solo. 2019 var Omar med i tävlingen med Om om och om igenoch den gången åkte han ut redan i sin deltävling. Sedan dess har mycket hänt och nu tre år senare är han tillbaka, den här gången med den dansanta latinopoplåten ”Moving Like That”.

– Jag är riktigt tacksam, glad och taggad. Det är perfekt tajming, säger han.

 

Omar berättar för oss att låten skapades vid ett så kallat låtskrivarcamp där man samlar artister, låtskrivare och producenter för att skapa ny musik ihop. Under tiden som teamet arbetade ihop kom flera låtar till, bland annat Melodifestivallåten som är gjord av Omar själv tillsammans med Gustav Blomberg, Amanda Kongshaug och Kristin Marie.

– Sen ville jag vara med i Melodifestivalen och då kände jag att “Moving Like That” är en bra kandidat för Mello, säger Omar.

 

Vad skulle du säga att ditt tävlingsbidrag handlar om?

– Den handlar om kärlek, om att man tycker om någon och att man bara har fjärilar i magen och bara är glad. Den är en upptempolåt. Man ska bli glad när man hör den, man ska känna att man mår bra och vill dansa lite, säger han.

 

Omar utlovar att det kommer att bli ett mycket dansant och energifyllt nummer på scenen i Globen på lördag. Men kanske inte så mycket pyro.

– Jag tror faktiskt inte det behövs pyro för vi kommer att vara pyrot och en härlig vibe på scenen, säger han med ett leende.

 

Nervöst oavsett startfält

I det startfält som Omar tävlar i möter han flera förhandsfavoriter och andra veteraner och debutanter. Det är nervöst men han ser också positivt på det hela.

– Det hade kunnat vara vem som helst och jag hade varit lika nervös för man vet verkligen aldrig hur det blir i slutändan i tävlingen. Jag vet inte hur många gånger jag har kollat på Mello och tappat hakan av resultaten varje år. Både bra och dåligt enligt mina åsikter. Det är något man inte riktigt kan styra, utan det enda jag kan göra är att göra mitt nummer så bra jag kan och bara få fram låten med mitt team och sen så får folket göra resterande, säger Omar.

– Det är absolut ett starkt startfält tycker jag och ett väldigt läskigt startfält. Så vi får helt enkelt se, jag ska göra mitt bästa, tillägger han.

 

I år är det också lite nya röstningsregler i tävlingen, bland annat att en av finalisterna ropas upp direkt utan att behöva tävla i den andra omgången. Skulle det bli Omar som ropas upp först vet han i alla fall vad han kommer att göra.

– Alla kommer se mig hoppa och skutta i den där TV-rutan, jag kommer att vara så glad.

 

Och om låten skulle sig hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Jag får glädjerysningar bara av att höra det, jag hade inte trott på det på flera veckor. Det hade varit helt sinnessjukt och det bästa med det är att då får alla internationella fans vara med i leken och att de får vara med och rösta på mig. Det finns fans överallt tack vare Young Royals, säger Omar.

 

Mer Young Royals i år

Som tidigare nämnt kommer det att bli mer Young Royals i år då den andra säsongen får premiär någon gång under det här året. Exakt när är dock oklart. Förutom det utlovar Omar att han kommer att släppa ny musik.

– Förhoppningsvis ett album. Jag drömmer om att få släppa ett album så jag hoppas det blir av, säger Omar.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Omar Rudberg stort lycka till i deltävlingen och i årets Melodifestival! Vi vill även tipsa alla att gärna gå in och följa Omar Rudberg i hans sociala medier via den officiella Facebooksidan och hans Instagramkonto!

 


 

Kommentera