Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Spoiler: Finalisterna i Albaniens Festivali i Këngës 59

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Trots att den andra semifinalen i Albaniens Festivali i Këngës (FiK) 59 i skrivande stund ännu inte har sänts har den röstande juryns val redan offentliggjorts av TV-bolaget RTSH. I och med att valet är gjort släpper även vi listan nu.

De två semifinalerna i FiK 59 har varit/är förinspelade sedan förra veckan och av det skälet har juryns val varit kända för produktionen sedan åtminstone ett par dagar. Natten mot tisdagen (22:a december) läckte namnen på juryns finalister ut och knappt 12 timmar senare valde RTSH att själva gå ut med vilka bidrag som gått vidare respektive åkt ut. Det framgår dock inte om RTSH går ut med listan i förväg p.g.a. att den läckt ut eller om det är av andra skäl.

Det ska noteras att alla 25 bidrag tävlade i bägge semifinalerna, först i originalversioner och därefter i nedtonade/akustiska versioner. I vanlig ordning är det bara juryröstning som avgör finalisterna och sedan vinnaren.

 

Vilka bidrag gick till final?

Efter att juryn hade vägt samman sina intryck av bidragens framträdanden i bägge semifinalerna blev det följande 18 bidrag som röstades vidare till finalen (de listas i alfabetisk ordning med länkar till framträdanden i den första semifinalen):

 

Vilka bidrag åkte ut?

Därmed blev det följande sju bidrag som åkte ut (de listas i alfabetisk ordning med länkar till framträdanden i den första semifinalen):

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen