Spoiler: Finalisterna i Albaniens Festivali i Këngës 59

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Trots att den andra semifinalen i Albaniens Festivali i Këngës (FiK) 59 i skrivande stund ännu inte har sänts har den röstande juryns val redan offentliggjorts av TV-bolaget RTSH. I och med att valet är gjort släpper även vi listan nu.

De två semifinalerna i FiK 59 har varit/är förinspelade sedan förra veckan och av det skälet har juryns val varit kända för produktionen sedan åtminstone ett par dagar. Natten mot tisdagen (22:a december) läckte namnen på juryns finalister ut och knappt 12 timmar senare valde RTSH att själva gå ut med vilka bidrag som gått vidare respektive åkt ut. Det framgår dock inte om RTSH går ut med listan i förväg p.g.a. att den läckt ut eller om det är av andra skäl.

Det ska noteras att alla 25 bidrag tävlade i bägge semifinalerna, först i originalversioner och därefter i nedtonade/akustiska versioner. I vanlig ordning är det bara juryröstning som avgör finalisterna och sedan vinnaren.

 

Vilka bidrag gick till final?

Efter att juryn hade vägt samman sina intryck av bidragens framträdanden i bägge semifinalerna blev det följande 18 bidrag som röstades vidare till finalen (de listas i alfabetisk ordning med länkar till framträdanden i den första semifinalen):

 

Vilka bidrag åkte ut?

Därmed blev det följande sju bidrag som åkte ut (de listas i alfabetisk ordning med länkar till framträdanden i den första semifinalen):

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 

 


 

Kommentera