Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Australien deltar i Eurovision 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2018. Australien har ännu en gång fått tillstånd av EBU att delta som tävlingsland i Eurovision Song Contest. I Eurovision 2018 i Lissabon blir det fjärde gången gillt som Australien medverkar i tävlingen.

 

 

Om Australien i Eurovisionen

Australien har åtminstone sedan 1980-talet haft ett stort intresse av Eurovision Song Contest och man har sedan dess sänt tävlingen varje år, även om man först på senare år har haft egna kommentatorer på plats eller har samsänt via BBC. Det är dock först nu de senaste åren som landet har fått en större roll i Eurovisionen då man först år 2014 inbjöds att framträda i en mellanakt och året därpå bjöds man in för att tävla på riktigt. Men då sades det bara vara för en engångshändelse, i och med att 2015 var året då Eurovisionen firade 60-årsjubileum. Men varje år efter det har Australien bjudits in av EBU och så blir det alltså även till ESC 2018 i Lissabon.

 

Ett framgångsrikt land – på kort sikt

Sedan Australien började delta i Eurovision Song Contest 2015 har man haft tre framgångsrika år på raken. På premiäråret 2015 med sångaren Guy Sebastian och låten Tonight Againblev man femma i finalen. Förvisso var Australien direktkvalificerade till finalen det året, men året därpå fick man börja kvala. Deras representant 2016, Dami Im med låten Sound Of Silence, gjorde inte bort sig utan vann sin semifinal och blev sedan tvåa efter Ukrainas Jamala. 2017 fick man dock ett något bakslag eftersom tittarna inte alls uppskattade Isaiahs låt Don’t Come Easy. Juryerna överöste poäng men i finalen fick Australien enbart 2 poäng av tittarna. Detta till trots räckte det till en niondeplats.

 

Vad tycker du om att Australien får vara med igen? Vem hoppas du ska få tävla? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen