Georgiens Rotterdam-tävlande koras på nyårsafton 2019

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Georgiens Idol-säsong 2019 börjar närma sig sitt slut, för på nyårsafton koras vinnaren och därmed landets representant till Eurovision 2020.

 

Vad har hänt?

Precis som ifjol (2019) har georgiska TV-bolaget GPB valt att använda sig av formatet Idol som uttagning till Eurovision Song Contest. Det är nu andra gången gillt som det används, men denna gång är det bara för att göra artistvalet. Sedan mitten av oktober 2019 har programmet sänts veckovis med auditions och live-shower och efter det senaste programmet återstår nu fyra tävlande som gör upp om segern i finalen. Själva finalen hålls på nyårsftonskvällen, vilket borde göra att Georgien torde bli klara med sitt val antingen precis före 2020 inleds (eller strax efter det börjat).

 

Finalens startfält

Efter flera veckors utröstningsrundor är det följande fyra artister som är kvar i tävlingen:

– Barbara Samkharadze

– Mariam Gogiberidze

– Tamar Kakalashvili

– Tornike Kipiani

 

Hur väljs bidraget ut?

Som tidigare nämnt valde GPB att även välja sitt tävlingsbidrag i samband med fjolårets Idol-final. Men så blir det inte denna gång, utan det kommer att väljas ut internt. Exakt när och hur det sker är inte officiellt än.

 


 

Kommentera