Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Georgiens Rotterdam-tävlande koras på nyårsafton 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Georgiens Idol-säsong 2019 börjar närma sig sitt slut, för på nyårsafton koras vinnaren och därmed landets representant till Eurovision 2020.

 

Vad har hänt?

Precis som ifjol (2019) har georgiska TV-bolaget GPB valt att använda sig av formatet Idol som uttagning till Eurovision Song Contest. Det är nu andra gången gillt som det används, men denna gång är det bara för att göra artistvalet. Sedan mitten av oktober 2019 har programmet sänts veckovis med auditions och live-shower och efter det senaste programmet återstår nu fyra tävlande som gör upp om segern i finalen. Själva finalen hålls på nyårsftonskvällen, vilket borde göra att Georgien torde bli klara med sitt val antingen precis före 2020 inleds (eller strax efter det börjat).

 

Finalens startfält

Efter flera veckors utröstningsrundor är det följande fyra artister som är kvar i tävlingen:

– Barbara Samkharadze

– Mariam Gogiberidze

– Tamar Kakalashvili

– Tornike Kipiani

 

Hur väljs bidraget ut?

Som tidigare nämnt valde GPB att även välja sitt tävlingsbidrag i samband med fjolårets Idol-final. Men så blir det inte denna gång, utan det kommer att väljas ut internt. Exakt när och hur det sker är inte officiellt än.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen