Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lär känna Theoz inför Finalen i Melodifestivalen 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2023. På lördag (11:e mars) väljs Sveriges representant till Eurovision Song Contest 2023 ut via Melodifestivalens final och inför det presenterar vi finalisterna. Näst sist ut av alla tävlande är Theoz som tävlar med bidraget ”Mer av dig”.

 

Ifjol gjorde 17-åriga sångaren Theoz, eller Theo Haraldsson som han egentligen heter, stor succé när han debuterade i Melodifestivalen med bidraget Som du vill som tog honom till Melodifestivalfinal något som han till oss inför sin deltävling beskrev som roligt och ”det största som kunnat hänt”. I år hände det alltså igen att han tog sig via semifinal till final och är nu med och tävlar om guldet, eller i alla fall en resa till Liverpool.

 

Lämnar ett händelserikt 2022 bakom sig

Efter Melodifestivalen ifjol blev det Diggiloo-turné, EP-släpp och julskivesläpp för Theoz samtidigt som han skulle balansera det hela med att också gå i skolan. Det blev väldigt mycket i och med att han går i skola på heltid, men han säger att han har hittat en bra balans mellan skolgången och artistlivet och att alla ställer upp på detta. Några andra uppträdanden han fick göra var att sjunga på nationaldagen inför Kungafamiljen och vara med i en hel del TV-program. Att uppträda har gett honom mer rutin något som gör att han idag känner att han kan njuta mer på scenen.

– Det var en hel del man fick vara med om förra året, det var roligt, berättade Theoz för oss inför deltävlingsveckan i Linköping.

 

Tävlar precis efter Loreen

Theoz tävlade i deltävling 2 som ägde rum i hans hemstad Linköping där han alltså fick hemmapublik med sitt bidrag ”Mer av dig” som är gjort av Axel Schylström, Jakob Redtzer, Peter Boström och Thomas G:son. Det tog sig till semifinal där han gick ut först och slutade tvåa efter Nordman och nu är han alltså i final. Nu i finalen tävlar han precis efter förhandsfavoriten Loreen. Så här såg det ut när han uppträdde i deltävlingen:

 

Vad handlar låten om?

– Den är lite samma vibe från förra året men den är snäppet bättre och mer än förra låten. Låten är en kärlekslåt och väldigt upptempo som ska sprida glädje och vara dansvänlig. Det kommer att bli ett riktigt fett nummer till den. Glatt och energirikt.

 

Inför deltävlingen i Linköping ställde vi också frågan om han skulle översätta låten till engelska vid en eventuell seger i Melodifestivalen. Då svarade han så här:

– Jättesvårt att säga, det beror lite på vad alla tycker att man bör göra. Vi får se, vad som helst kan hända.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen