Theoz: ”Jag är väldigt taggad på att få vara med i Melodifestivalen igen”

Foto & copyright: Anton Frantz / Melodifestivalklubben
Bilden är publicerad med tillstånd.

MELODIFESTIVALEN 2023 – INTERVJU. Inför helgens deltävling i Linköping intervjuar vi artisterna som tävlar. I denna del handlar det om sångaren Theoz som inte bara gör comeback i år efter fjolårets stora succé, han får dessutom tävla på hemmaplan!

 

Ifjol gjorde 17-åriga sångaren Theoz, eller Theo Haraldsson som han egentligen heter, stor succé när han debuterade i Melodifestivalen med bidraget Som du vill som tog honom till Melodifestivalfinal. Att vara i final var något som han uppskattade mycket.

– Det var skitkul och väldigt stort, det är det största som kunnat hänt. Så det var väldigt mäktigt men också väldigt nervöst eftersom det är det största antalet jag har uppträtt inför någonsin. Det var kul men också väldigt pirrigt, säger Theoz.

 

Att han kommer tillbaka till tävlingen så snart inpå förra tillfället är framförallt för att det är väldigt roligt.

– Det är det största jag har gjort så att då kände jag ändå att jag hade kunnat komma tillbaka om det var rätt låt och det tycker jag att här är. Jag känner mig helt redo att ställa upp igen. När jag hade fått till den här låten så kändes det självklart att vara med igen, säger Theoz.

 

Lämnar ett händelserikt år bakom sig

Efter Melodifestivalen ifjol blev det Diggiloo-turné, EP-släpp och julskivesläpp för Theoz samtidigt som han skulle balansera det hela med att också gå i skolan. Det blev väldigt mycket i och med att han går i skola på heltid, men han säger att han har hittat en bra balans mellan skolgången och artistlivet och att alla ställer upp på detta. Några andra uppträdanden han fick göra var att sjunga på nationaldagen inför Kungafamiljen och vara med i en hel del TV-program.

– Det var en hel del man fick vara med om förra året, det var roligt, berättar Theoz.

 

Livet har ju på många sätt förändrat sig för Theoz efter det år som gått, något han beskriver som stort. Några av de lärdomar han tar med sig är scenerfarenheten där han har fått stå på många scener men också sången och dansen. Sedan känner han själv att han kan njuta mer av Melodifestivalen i och med att han har mer rutin på vad som ska hända.

– Jag är väldigt glad över vart jag är idag, jag är väldigt taggad på att få vara med i Melodifestivalen igen. Det är det här jag vill hålla på med just nu, säger han.

 

Har alltid kollat på Melodifestivalen

Theoz säger själv att han gillar att kolla på Melodifestivalen och att han har gjort det ända sedan han var liten. En av hans favoritlåtar är Loreens ”Euphoria” och Måns Zelmerlöws ”Heroes”.

– Sedan har jag också en liten favorit som är ”Me And My Drums” som Swingfly gjorde (2011, reds.anm.). Den tycker jag mycket om för den låten har följt med mig ett tag nu, säger han med ett leende.

 

Tävlar på hemmaplan i deltävlingen

I år får Theoz den här gången två fördelar i Melodifestivalen: dels går han ut sist i sitt startfält (till skillnad från ifjol då han vid två tillfällen fick starta som nummer två) och så tävlar han i sin hemstad Linköping! Årets bidrag heter ”Mer av dig” och är gjort av Axel Schylström, Jakob Redtzer, Peter Boström och Thomas G:son. Det kan nämnas att Axel Schylström också tävlar i Melodifestivalen som artist dock inte i samma deltävling.

Theoz berättar att låten togs fram på ett låtskrivarcamp i Skåne i somras där han fick vara med och utveckla sina låtskrivarkunskaper. Han berättar även att låten skapades för honom och sammanhanget.

– Det blev några låtar där och så skickade vi in de och så blev det den här som var min favorit. Så jag är nöjd med att det blev den, säger Theoz mycket glatt.

 

Vad handlar låten om?

– Den är lite samma vibe från förra året men den är snäppet bättre och mer än förra låten. Låten är en kärlekslåt och väldigt upptempo som ska sprida glädje och vara dansvänlig. Det kommer att bli ett riktigt fett nummer till den. Glatt och energirikt, utlovar Theoz.

 

Hur skulle det kännas för dig att ställas mot Axel Schylström (som också tävlar) i en finalduell? Är det viktigt att ’bräcka honom’?

– Nej det är inte så viktigt utan jag önskar han allt gott också. Han var med mig förra året och stöttade mig, han kommer vara med nu också eftersom han har varit med och skrivit den här låten också. Vi är jättenära varandra och det är självklart att jag stöttar honom med. Alla artister stöttar varandra, säger Theoz.

 

Om du vinner finalen och får tävla för Sverige skulle du översätta låten eller behålla den på originalspråk?

– Jättesvårt att säga, det beror lite på vad alla tycker att man bör göra. Vi får se, vad som helst kan hända, säger Theoz.

 

Albumsläpp inför Melodifestivalen

Redan innan deltävlingen hinner starta har Theoz hunnit med att släppa sitt debutalbum som för övrigt har samma titel som hans Melodifestivalbidrag Mer av dig – dock har ju Mello-låten inte släppts än (p.g.a. SVT:s tävlingsregler) men albumet innehåller sammanlagt 6 låtar som finns att lyssna på. Albumet innehåller både hans tidigare men även nyskrivna låtar.

– Det känns ändå bra att släppa det nu när jag ändå ska göra en sådan här stor grej. Jag är väldigt stolt över albumet, säger Theoz.

 

Annars väntar mycket spelningar för Theoz under året.

Med det sagt vill vi passa på att önska Theoz stort lycka till i Melodifestivalen och om du vill följa honom i sociala medier finns det både en officiell Facebooksida och Instagramkonto att gå in och följa!

 


 

Kommentera