Resultat avgjorda uttagningar vecka 5, 2021

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under föregående vecka. Denna gång handlar det om den första deltävlingen i Melodifestivalen 2021, Litauens final och det fjärde heatet i Norge

 

Sverige: Melodifestivalen – deltävling 1

Då är den första deltävlingen avslutad och vi har ett resultat.

Efter två avgörande röstningsomgångar blev det Danny Saucedo med bidraget ”Dandi Dansa” och Arvingarna med bidraget “Tänker inte alls gå hem” som gick till final, medan Lillasyster med bidraget “Pretender” och Paul Rey med bidraget “The Missing Piece” fick varsin plats i uppsamlingsheatet Andra chansen.

Totalt sett röstade 628 624 personer och Radiohjälpens nummer i sändningen fick in 825 405 kronor. Det ska tydligen vara nytt rekord i hur många som röstat i denna deltävling.

 

Deltävling 1 – sammanfattat inför, resultat & våra åsikter

• Åsikter: Vi tycker till om deltävling 1

Vi betygsätter låtarna Kommentarer och topplistor

 

Mer från programmet

 

Lär känna artisterna

 


Enskilda resultat

Till final (utan inbördes ordning)*

1. Danny Saucedo – ”Dandi Dansa”

1. Arvingarna – “Tänker inte alls gå hem”

 

Till Andra chansen (utan inbördes ordning)*

3. Paul Rey – The Missing Piece

3. Lillasyster – Pretender

 

Utslagna

5. Jessica Andersson – Horizon

6. Kadiatou – One Touch

7. Nathalie Brydolf – Fingerprints

 

* SVT avslöjar alla poäng och placeringar för de kvalificerade bidragen först efter att finalen är avgjord. Detta för att inte påverka resultatet till de kommande avgörande programmen. Dessutom släpps inte finalistbidragen förrän efter den fjärde deltävlingen den 27:e februari.

 

 

norway_smallNorge: Norsk MGP – heat 4

Det fjärde heatet i Norges Norsk MGP 2021 är avklarat och vi har ett resultat. Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande resultat i de tre duellerna:

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages
 2. Landeveiens Helter – Alt det der

 


Duell 2 (i startordning)

 1. KiiM – My Lonely Voice
 2. Royane – Circus

 


Avgörande duellen (i startordning)

 1. Marianne Pentha & Mikkel Gaup – Pages
 2. KiiM – My Lonely Voice

 

Det här resultatet innebär således att KiiM med bidraget “My Lonely Voice” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Landeveiens Helter med bidraget “Alt det der”, Marianne Pentha & Mikkel Gaup med bidraget “Pages” och Royane med bidraget “Cirkus” får en än gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Den omröstningen sker den 15:e februari.

* Utöver heatets vinnare är sedan tidigare nio bidrag redan klara att tävla i finalen, varav 6 av dem är är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Bland de direktkvalificerade var det den här gången Atle Pettersen med sitt finalbidrag “World On Fire” som gästade programmet.

Om du missade sändningen går det att se i sin helhet via denna länk.

 

 

lithuania_smallLitauen: Pabandom iš naujo – final

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Det blir gruppen, och tillika fjolårsvinnarna, The Roop med bidraget “Discoteque” som kommer att få representera Litauen i Eurovision 2021. Det stod klart i finalen i den nationella uttagningen Pabandom iš naujo som avgjordes den 6:e februari 2021.

 

Så var finalen

Efter två heats och en semifinal stod ett finalstartfält klart som tillsammans med direktkvalificerade The Roop skulle tävla om att få representera Litauen i Eurovision 2021. När bidragen hade framförts lades poängen samman från den röstande juryn och publiken och den som fick högst totalsumma blev The Roop. De fick för övrigt högsta poängen av bägge parter!

De poäng som juryn respektive tittarna delade ut var (från högst till lägst) 12, 10, 8, 7, 6 och 5 poäng.

 

Hela resultatet

Till sist, så här placerade sig bidragen i finalen:

 1. The Roop – Discoteque (12 + 12 = 24p)
 2. Gebrasy – Where’d You Wanna Go? (10 + 10 = 20p)
 3. Voldemars Petersons – Never Fall For You Again (8 + 7 = 15p)
 4. Martyna Jezepčikaitė – Thank You Very Much (5 + 8 = 13p)
 5. Evita Cololo – Be Paslapcių (7 + 5 = 12p)
 6. Titas & Benas – No (6 + 6 = 12p)

 


 

Kommentera