Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ukraina deltar i Eurovision 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2020. Nu är det officiellt bekräftat att Ukraina kommer att delta igen i Eurovision Song Contest efter ett års frånvaro. Landet gör alltså comeback i Rotterdam 2020 efter att ha avstått tävlan i Tel Aviv 2019.

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om att Ukraina ska återvända till Eurovision igen, men först nu i slutet av september har det ukrainska TV-bolaget UA:PBC, som håller i Ukrainas uttagningar, bekräftat till Esctoday.com att de har för avsikt att delta. Exakt vilken slags uttagning det blir är i skrivande stund inte känt, så det får vi all anledning att återkomma till.

 

Vad hände?

Det var i februari (2019) som Ukraina höll i sin nationella final, där sångerskan Maruv med låten ”Siren Song” tog hem segern och blev därmed klar för tävlan i Tel Aviv 2019 – trodde alla. För bara dagar efter finalen var avgjord stod det klart att det inte skulle bli Maruv som skulle få representera Ukraina trots segern.

Vad som hände var att UA:PBC valde att dra tillbaka valet av artist och bidrag till Eurovision 2019, efter att de inte lyckades komma överens om kontraktet mellan artisten och TV-bolaget. UA:PBC hade ställt en hel del krav som Maruv ansåg vara helt orimliga, något hon själv reagerade starkt mot i sina sociala medier. Med anledning av att TV-bolaget och Maruv inte kom överens så fick hon heller inte representera landet i Tel Aviv samma maj.

I och med det stod nu Ukraina utan en representant och låt i Eurovision 2019. Det var förvisso inte första gången det hände Ukraina, eftersom man hade haft liknande situationer både åren 2010 och 2011. Men till skillnad från de åren löste sig inte denna händelse, vilket också bidrog till att UA:PBC hoppade av och att Ukraina därmed inte längre fanns med på startlistan i Tel Aviv.

År 2020 skriver Ukraina ny historia i tävlingen med en comeback!

 

Kommentera gärna vad du tycker om Ukrainas återkomst!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen