Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Norge bekräftar deltagande i Eurovision 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Norska NRK har meddelat att Norge fortsätter att medverka i Eurovision Song Contest även år 2023.

Det är sajten ESCToday.com som har gått ut med nyheten att Norge har bekräftat sitt deltagande i nästa års tävling. Enligt samma källa kommer NRK att fortsätta med sin populära uttagning Norsk Melodi Grand Prix som uttagning, däremot är det inte känt huruvida upplägget blir den här gången. Mer information lär följa under det här året.

 

Hur har det sett ut tidigare?

De tre senaste upplagorna av Norsk MGP har innefattat heats/deltävlingar och uppsamlingsprogram inför den avgörande finalen. Det har även funnits med direktkvalificerade bidrag och i samtliga tre upplagor där sådana låtar funnits med har slutsegern gått till ett sådant bidrag. Deltävlingsupplägget har dock funnits med förut i Norsk MGP även om NRK valde mellan åren 2015 och 2019 att bara köra finalkvällar.

 

Bästa placeringen på tre år

Senast var det gruppen Subwoolfer med låten ”Give That Woolf A Banana” som tävlade för Norge, vilket slutade med en tiondeplats i finalen i Turin. Det är för övrigt Norges bästa placering sedan KEiiNO blev sexa i Tel Aviv 2019.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen