Melodifestivalen 2021: Ytterligare nio artister presenterade

MELODIFESTIVALEN 2021. Under tre dagar i början av december 2020 presenterar SVT artisterna som ska tävla i Melodifestivalen 2021. Så här i halvtid med presentationer är nu 18 av 28 artister presenterade.

 

Presenterade artister (2 december)

Notera att det är inte officiellt i vilka deltävlingar respektive artist ska tävla i än, utan SVT har valt att presentera alla artister utan inbördes ordning. Vi har själva valt att lägga artisterna i alfabetisk ordning efter artistnamn utifrån dagens presenterade namn.

 

 

Anton Ewald – ”New Religion”


Anton har tidigare tävlat i Melodifestivalen två gånger: 2013 med ”Begging” och 2014 med ”Natural”, bägge nådde final men olika högt/lågt. Förutom detta har Anton nominerats i olika awards. Han har även vistats i USA där han har arbetat både med musiken men också som modell.

2021 blir Antons comeback-år i Melodifestivalen, den här gången heter bidraget ”New Religion” och den har Anton gjort tillsammans med Jonas Wallin, Joe Killington och Maja Strömstedt.

 

 

Charlotte Perrelli – ”Still Young”


Charlotte Perrelli är en välkänd sångerska i det här sammanhanget. Fyra gånger har hon tävlat i Melodifestivalen varav två gånger vunnit: 1999 med ”Take Me To Your Heaven” och 2008 med ”Hero”. År 1999 bar det även guld i Eurovision medan 2008 blev det en 18:e plats i finalen. 2012 gjorde Charlotte en första comeback men åkte då ut i deltävlingen med låten ”The Girl”. Samma sak hände när hon 2017 ställde upp med balladen ”Mitt liv”.

Förutom att tävla i Melodifestivalen har hon varit programledare för den två gånger och uppträtt som mellanakt flera gånger. Utanför tävlingen har hon uppträtt på alla möjliga scener och gjort alltifrån musikaler och egna turnéer till att sitta i jury i TV-program och vara Eurovision-kommentator för Sverige. Bara för att nämna några saker.

2021 gör Charlotte ny-comeback i tävlingen. Hennes låt heter denna gång ”Still Young” och den är signerad Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm och Charlie Gustavsson.

 

 

Dotter – ”Little Tot”


Sångerskan Johanna Jansson, mer känd som Dotter, har tävlat i Melodifestivalen två gånger som artist och ytterligare två gånger som låtskrivare till Mariette respektive Lina Hedlund. Hennes första egna Melodifestivalbidrag ”Cry” var förhandstippad att gå till final 2018 men åkte ut direkt i sin deltävling.

När Dotter sedan återkom 2020 med låten ”Bulletproof” blev det istället tvärtom, då gick hon direkt till final och hamnade i en slags duell mot vinnarna The Mamas om vem som skulle vinna. För efter att jurygrupperna hade röstat klart hade både Dotter och The Mamas fått 65 poäng vardera och delade på förstaplatsen och när tittarnas röster adderades fick Dotter 71 poäng och The Mamas…72 poäng. Så Dotter föll på en ynka poäng!

Nu är Dotter tillbaka i tävlingen igen, denna gång med låten ”Little Tot” som hon har gjort tillsammans med Dino Medanhodzic.

 

 

Elisa – ”Den du är”


Elisa Lindström har sysslat med musiken länge. Redan på gymnasiet startade hon sitt första dansband som snabbt blev en succé. Sedan dess har hon också synts till i många andra sammanhang inte minst i Melodifestivalen 2014 där hon tävlade med den glada låten ”Casanova” som dessvärre åkte ut direkt i sin deltävling. Dessutom vann hon Let’s Dance, Dansbandskampen och Körslaget, och då är väl bara dags för seger i Melodifestivalen?

Hennes comebackbidrag heter ”Den du är” och den låten har Elisa gjort tillsammans med rutinerade Bobby Ljunggren och Ingela Pling Forsman.

Det bör tilläggas att det här är det första bidraget sedan 2014 som Pling Forsman får med i Melodifestivalen och då som nu är det Elisa Lindström som framför tävlingsbidraget!

 

 

Frida Green – ”The Silence”


Frida är en välkänd sångerska från Österlen i Skåne där hon sjungit på alltifrån dop till lokala tillställningar och hon har också varit med i olika band. Men 2021 byts Österlen ut mot den stora Melodifestivalscenen och det gör hon med ett bidrag signerat Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias och Joy Deb!

Låtskrivarna bakom bidraget är mycket rutinerade i sammanhanget, inte minst att tre av dem har stått bakom vinnarlåtar i Melodifestivalen. Den enda av de fyra som tävlat som artist är Anna Bergendahl och det är tre gånger: 2010 (vinnare), 2019 (tionde plats) och 2020 (tredje plats).

 

 

Lillasyster – ”Pretender”


Rockgruppen Lillasyster bildades i Göteborg 2006 och har sedan albumet Hjärndöd musik för en hjärndöd generation och deras cover av Rihannas ”Umbrella” varit ett välkänt namn i det svenska musiklivet. Totalt har det blivit fyra album, många grammisnomineringar och turnéer.

Nu i februari 2021 väntar nästa scen på Lillasyster, i det här fallet Melodifestivalscenen. Bidraget de ställer upp med heter ”Pretender” och är gjord av Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira och Palle Hammarlund.

 

 

Nathalie Brydolf – ”Fingerprints”


Artisten Nathalie Brydolf har hållit på med musiken sedan högstadietiden, alltifrån att sjunga i körer till att stå på andra scener, däribland Idol-scenen som hon fick känna på för två höstar sedan, ett äventyr som tog henne till en sjätteplats i tävlingen. Hon bodde ett tag i London där hon pluggade musik men bor numera i Sverige igen.

Nu är det alltså dags för henne att tävla i Melodifestivalen och debutlåten här heter ”Fingerprints” och den är gjord av Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker och Anna-Klara Folin.

 

 

Patrik Jean – ”Tears Run Dry”


Patrik är både artist och låtskrivare men som mestadels arbetat med att skriva och producera låtar till andra, bland annat då till The Mamas ifjol. Nu är det dags för honom själv att tävla i Melodifestivalen som artist och det gör han med låten ”Tears Run Dry” som han har gjort tillsammans med Herman Gardarfve och Melanie Wehbe, alltså samma låtskrivargäng som vann ifjol med ”Move”!

 

 

WAHL feat. SAMI – ”90-talet”


En av Sveriges mest kända hiphopduos var Medina vars ena sångare Sami Rekik, mer känd som SAMI, nu är aktuell för tävlan i Melodifestivalen 2021. Han kommer dock inte att vara ensam på scenen då han blir så kallad featuring till Christopher Wahlberg, som annars syns till i duon SödraSidan men som nu övergår till soloprojektet WAHL och gör precis som Sami debut i Mello-sammanhanget. Däremot är bägge två mycket etablerade namn inom hiphopvärlden.

WAHL feat. SAMI kommer att tävla med bidraget ”90-talet” som de har gjort ihop tillsammans med Josefin Glenmark, Jesper Welander och Andreas Larsson.

 

 

Tidigare presenterade artister

Sedan tidigare är också nedanstående artister och bidrag klara för att tävla i Melodifestivalen 2021:

 


 • Arvingarna – ”Tänker inte alls gå hem”
 • Låtskrivare: Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren

 • Danny Saucedo – ”Dandi Dansa”
 • Låtskrivare: Danny Saucedo, Karl-Johan Råsmark

 • Emil Assergård – ”Om allting skiter sig”
 • Låtskrivare: Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Johanna Wrethov

 • Eva Rydberg & Ewa Roos – ”Rena rama ding dong”
 • Låtskrivare: Göran Sparrdahl, Kalle Rydberg, Ari Lehtonen

 • Julia Alfrida – inbjuden joker i tävlingen
 • (bidraget och låtskrivaren/na presenteras den 3/12)

 • Kadiatou – ”One Touch”
 • Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov

 • Lovad – ”Allting är precis likadant”
 • Låtskrivare: Lova Drevstam, Mattias Andréasson, Alexander Nivek, Albin Johansén

 • Mustasch – ”Contagious”
 • Låtskrivare: Ralf Gyllenhammar, David Johannesson

 • Paul Rey – ”The Missing Piece”
 • Låtskrivare: Paul Rey, Fredrik Sonefors, Laurell Barker

 • Tess Merkel – ”Good Life”
 • Låtskrivare: Tess Merkel, Tony Malm, Palle Hammarlund, Mats Tärnfors

 


 

Kommentera