Premiär för Frankrikes ”Destination Eurovision 2019”

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Ikväll (läs: 12 januari 2019) börjar den första semifinalen av Frankrikes uttagning Destination Eurovision 2019. Programmet direktsänds på den franska TV-kanalen France2 och nio artister tävlar om fyra platser i finalen.

 

Startfältet i första semifinalen

Dessa artister tävlar i den första semifinalen (med länkar till studioversioner):

  1. Aysat – Comme une grande
  2. Battista Acquaviva – Passio
  3. Bilal Hassani – Roi
  4. Chimene Badi – Là haut
  5. Florina – In the Shadow
  6. Lautner –J’ai pas le temps
  7. Mazy – Oulala
  8. Naestro – Le brasier
  9. Silvàn Areg – Le petit Nicolas

 

Upplägg för programmet

Destination: Eurovision 2019 blir det andra året på raken där fransk TV håller i en publik Eurovisionuttagning. Likt föregående säsong kommer serien att bestå av totalt tre program: först två inledande semifinaler som följer en avgörande final med den kanadensiska sångaren Garou som programledare.

Samtliga sändningar är direktsända och detta för att både en internationell jury och tv-tittarna ska kunna påverka vilka som ska röstas till final respektive vem som i slutändan vinner allting. Förutom jury- och tittarröstning kommer en trio bestående av André Manoukian, Vitaa och Christophe Willem finnas med. Deras roll är något oklar men de lär bli som tycka till-personer eftersom de inte har någon som helst rösträtt.

Vinnaren i finalen kommer att bli Frankrikes representant i Eurovision 2019 i Tel Aviv, den 62:a franska representanten sedan landets debut 1956. Och eftersom att Frankrike tillhör “The Big Five” (de fem länder som betalar mest pengar till EBU) slipper vinnaren kvala genom Eurovisionens semifinaler i Tel Aviv!

 


 

Kommentera