Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Premiär för Frankrikes ”Destination Eurovision 2019”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Ikväll (läs: 12 januari 2019) börjar den första semifinalen av Frankrikes uttagning Destination Eurovision 2019. Programmet direktsänds på den franska TV-kanalen France2 och nio artister tävlar om fyra platser i finalen.

 

Startfältet i första semifinalen

Dessa artister tävlar i den första semifinalen (med länkar till studioversioner):

  1. Aysat – Comme une grande
  2. Battista Acquaviva – Passio
  3. Bilal Hassani – Roi
  4. Chimene Badi – Là haut
  5. Florina – In the Shadow
  6. Lautner –J’ai pas le temps
  7. Mazy – Oulala
  8. Naestro – Le brasier
  9. Silvàn Areg – Le petit Nicolas

 

Upplägg för programmet

Destination: Eurovision 2019 blir det andra året på raken där fransk TV håller i en publik Eurovisionuttagning. Likt föregående säsong kommer serien att bestå av totalt tre program: först två inledande semifinaler som följer en avgörande final med den kanadensiska sångaren Garou som programledare.

Samtliga sändningar är direktsända och detta för att både en internationell jury och tv-tittarna ska kunna påverka vilka som ska röstas till final respektive vem som i slutändan vinner allting. Förutom jury- och tittarröstning kommer en trio bestående av André Manoukian, Vitaa och Christophe Willem finnas med. Deras roll är något oklar men de lär bli som tycka till-personer eftersom de inte har någon som helst rösträtt.

Vinnaren i finalen kommer att bli Frankrikes representant i Eurovision 2019 i Tel Aviv, den 62:a franska representanten sedan landets debut 1956. Och eftersom att Frankrike tillhör “The Big Five” (de fem länder som betalar mest pengar till EBU) slipper vinnaren kvala genom Eurovisionens semifinaler i Tel Aviv!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen