Startfältet till Albaniens Festivali i Këngës 60 presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Mellan den 27:e och 29:e december avgör Albanien sitt artist- och bidragsval till Eurovision 2022, och nu har TV-bolaget RTSH även avslöjat vilka 20 artister som kommer att tävla om segern.

I år, 2021, firar albanska RTSH sin 60:e upplaga av Festivali i Këngës och till den upplagan slår man gissningsvis på stort. Själva startfältet har valts ut från en nationell antagning som pågick under hösten 2021 och själva urvalet är gjort av en kommitté på sju personer, däribland Elton Deda och Klodian Qafoku som själva har stått bakom tidigare Eurovision-bidrag från Albanien. Det som har presenterats idag är själva artistvalen medan tävlingsbidragen meddelas senare.

Upplägget för uttagningen blir fortsatt två program inför den avgörande finalsändningen som kommer att sändas den 27:e, 28:e och 29:e december. Däremot är det inte sagt hur själva upplägget inom varje program kommer att bli.

 

Startfältet

Nedan presenterar vi de tävlande i alfabetisk ordning.

 • Alban Ramosaj
 • Denis Skura
 • Eldis Arrnjeti
 • Evi Reci
 • Endri & Stefi
 • Ester Zahiri
 • Gjergj Kacinari
 • Janex
 • Kastro Zizo
 • Kelly
 • Kejsi Rustja
 • Mirud
 • Olimpia Smajlaj
 • Rezarta Smaja
 • Ronela Hajati
 • Sajmir Çili
 • Shega
 • Urban Band
 • Viola Zhemali
 • Xhuliana Pjetra

 


 

Kommentera