En andra biljettomgång till Eurovision 2023

PANELEN TIPSAR. Från och med måndagen den 24:e april klockan 13.00 CEST släpps ytterligare biljetter till årets Eurovision Song Contest. Om du vill vara på plats i Liverpool men ännu inte har säkrat din biljett ges således en ny möjlighet.

Tidigare i vintras genomfördes ett första biljettsläpp där alla släppta biljetter sålde slut mer eller mindre på en gång. Nu görs ett andra och förmodligen sista biljettsläpp där det således finns chans att få se någon av de nio showerna (genrepen och direktsändningarna) i Liverpool Arena.

 

Var släpps biljetter?

Precis som vid det föregående biljettsläppet sker detta släpp via den officiella biljettpartnern Ticketmaster. För att kunna göra en beställning måste du ha ett konto via dem som går att skapa i förväg. Vid släppet kommer det att bli ett slags kösystem och när det är din tur kan du köpa biljetter till en show i taget. Priserna kommer att variera mellan 30 och 380 pund, vilket motsvarar mellan cirka 384 till 4860 kronor. Prisskillnaden är beroende på vilken sändning det gäller och var i arenan du vill sitta.

 

Vilka datum gäller?

Nedan är de tillfällen då det går att se årets Eurovision:

 

Semifinal 1 (här tävlar Loreen)

8 maj kl. 21.00 CEST

Kvällsgenrep


9 maj kl. 14.30 CEST

Eftermiddagsgenrep


9 maj, kl. 21.00 CEST

Direktsändning

 

 

Semifinal 2

10 maj kl. 21.00 CEST

Kvällsgenrep


11 maj kl. 14.30 CEST

Eftermiddagsgenrep


11 maj, kl. 21.00 CEST

Direktsändning

 

 

Finalen

12 maj kl. 21.00 CEST

Jurygenrep


13 maj kl. 14.00 CEST

Eftermiddagsgenrep


13 maj, kl. 21.00 CEST

Direktsändning

 

Vad är vad?

Kvällsgenrep/jurygenrep/eftermiddagsgenrep

I årets två Eurovision-semifinaler kommer det inte att vara någon juryröstning utan bara tittar- och onlineröstning. Det gör att kvällsgenrepet liksom eftermiddagsgenrepet inför varje sändning bara ska användas till som extra repetitionstillfällen för artisterna. Upplägget för genrepen är att man genomför dessa som om det vore en direktsändning med alla tävlingsbidrag och mellanakter vilka även bandas för att kunna användas som reservinslag ifall något tekniskt havererar under direktsändningarna. Det enda som inte avgörs vid genrepen är själva resultaten som istället är lottade/fejkade bara för att testa så att alla system fungerar.

Kvällen före finalens direktsändning hålls ett genrep inför den sändningen och då röstar de 37 jurygrupperna på det material som de får se den kvällen. Deras resultat sammanställs därefter och meddelas i direktsändningen. De jury- och tittarresultat som meddelas vid kvällsgenrepet är således också lottade/fejkade.

Det är värt att notera att samtliga kvälls-, jury- och eftermiddagsgenrep endast är öppna för betalande publik i arenan samt för ackrediterad media. Direktsändningarna sänds däremot ut i TV-rutan vid aktuellt tillfälle och är således öppna för alla.

 

Direktsändningarna

Den 9:e, 11:e och 13:e maj sänds Eurovision ut i TV, radio och på YouTube (via Eurovision.tv:s kanal) och då kan publiken vara med och rösta. Tittare i Sverige får vara med och rösta i den första semifinalen (där Loreen tävlar) och i finalen. Det senare gäller oavsett om Loreen kvalar in till finalen eller ej. Sverige får däremot inte vara med och rösta i semifinal 2.

I övrigt genomförs direktsändningarna med öppningsnummer, tävlingsbidragen som framförs, omröstning, mellanakter och resultat. När respektive semifinal är avklarad har tio nya bidrag gått vidare till finalen medan i finalen koras vinnaren bland sammanlagt 26 bidrag.

 


 

Kommentera