Nu startar omröstningen i Tjeckiens onlinetävling 2020

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 13:e januari 2020 presenterade Tjeckiens nationella TV-bolag Česka televize (ČT) startfältet i sin webbomröstning som ska utse landets artist och bidrag till Eurovision 2020. En vecka senare, den 20:e januari, släpptes tävlingsbidragen och omröstningen påbörjades.

Vi kommer strax gå in mer på var du röstar och hur själva upplägget ser ut. Först en titt på tävlingsbidragen.

 

Startfältet

Det är följande sju akter som tävlar i årets tjeckiska omröstning. De presenteras i bokstavsordning:

  1. Barbora Mochowa – Among White & Black Holes
  2. Benny Cristo – Kemama
  3. Elis Mraz & Cis T – Wanna Be Like
  4. Karelll – At Least We’ve Tried
  5. Olga Lounová – Dark Water
  6. Pam Rabbit – Get Up
  7. We all Poop – All the Blood (Positive Song Actually)

 

Här finns också ett recap av alla bidrag:

 

Så här går omröstningen till

Alla som har Eurovisions app nedladdad i sin mobiltelefon kan vara med och rösta. Om du vill vara med och påverka vem som ska vinna är det dags att logga in därefter gå till sektionen ESCZ 2020 · VOTE NOW. Följ sedan vidare instruktioner om hur du lägger din röst. Omröstningen pågår till och med den 2:a februari kl. 20:00 CET.

Parallellt med att fansen och andra intressenter röstar i appen kommer även olika jurypersonligheter att avlägga röster. Vilka och hur många dessa personer är har ännu inte offentliggjorts.

När tittarröstningen och juryröstningen är över kommer respektive parts röster att vägas samman. Bidraget som getts högst totalpoäng vinner och får representera Tjeckien i Eurovision 2020. Detta är i skrivande stund planerat att bli officiellt den 3:e februari.

 

Lite mer fakta om startfältet

Av de sju som tävlar är tre solotjejer, två solokillar, en duo (kille & tjej) samt en killgrupp.

Två av artisterna i startfältet tävlade även i fjolårets tjeckiska uttagning. Det handlar om Barbora Mochowa som blev trea med låten True Colors samt Pam Rabbit som blev fyra med låten Easy to Believe. Övriga akter är debutanter – åtminstone i det här sammanhanget.

Mer info om alla tävlande går att hitta via denna länk.

 

Kommentera gärna vilket bidrag du har som favorit!

 


 

Kommentera